ΕΛΛΑΔΑ

Λίμνη Κάρλα: Ανεβαίνει διαρκώς η στάθμη - Αγωνία των κατοίκων στα χωριά της περιοχής

Λίμνη Κάρλα: Ανεβαίνει διαρκώς η στάθμη - Αγωνία των κατοίκων στα χωριά της περιοχής
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Λίμνη Κάρλα: Τα χωριά στην περιοχή της Μαγνησίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Με το βλέμμα στραμμένο στη λίμνη Κάρλα ζουν οι κάτοικοι των χωριών της Μαγνησίας και της Λάρισας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel έχουν οδηγήσει τη στάθμη της λίμνης στο να ανέβει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Για αυτό άλλωστε ήχησε και το 112 το βράδυ της Πέμπτης έτσι ώστε οι κάτοικοι να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Στον δήμο Ρήγα Φεραίου ζουν με την αγωνία του αν θα βιώσουν παρόμοια φαινόμενα με αυτά που βίωσαν οι άνθρωποι στα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Οι κάτοικοι σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο είναι σε επιφυλακή και διαρκώς τσεκάρουν τη ροή των υδάτων προς τη λίμνη Κάρλα.

Σύμφωνα με κατοίκους του Στεφανοβικείου, τα νερά από τη λίμνη Κάρλα τα τελευταία 24ωρα πλησίασαν το χωριό τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη κινητοποίηση έτσι ώστε να αποφύγουν νέες πλημμύρες εντός του οικισμού.

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος είναι στην περιοχή και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia, στην περιοχή υπάρχουν και φουσκωτά έτοιμα για παν ενδεχόμενο. Επιπλέον, μεγάλα φορτηγά μετέφεραν τόνους χαλίκι έτσι ώστε να ενισχυθούν τα αναχώματα στην περιοχή.

«Στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σίγουρα κίνδυνος πλημμυρισμού των παρακάρλιων Κοινοτήτων. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, ώστε να σταματήσει η εισροή του νερού από τον Πηνειό στη λίμνη Κάρλα. Έχουν, ήδη, πληγεί μεγάλες αγροτικές εκτάσεις. Ανησυχούμε ότι εάν συνεχίσει η ίδια ροή των υδάτων τις επόμενες ημέρες υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χωριά μας και ζητούμε να ενημερωθούμε άμεσα από ειδικούς επιστήμονες για την τρέχουσα κατάσταση και ποιες θα είναι οι επόμενες παρεμβάσεις. Ζητούμε άμεσα λύση. Καλούμε σε άμεση βοήθεια», έγραψε σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Έκκληση προς την κυβέρνηση έκανε και ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος. «Εάν η στάθμη της λίμνης ανέβει 60 εκατοστά ακόμα, θα πλημμυρίσει πρώτο το χωριό Σωτήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ως Δήμος Κιλελέρ, σήμερα καταθέσαμε και επίσημα να δοθεί λύση από εξιδεικευμένους ανθρώπους, γιατί αυτό μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Σχετικές ειδήσεις