ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Η περιοχή του Παλέρμο παραμένει κάτω από τα νερά

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Η περιοχή του Παλέρμο παραμένει κάτω από τα νερά
karditsalive.net

Μεγάλο τμήμα του αθλητικού κέντρου του Παλέρμο Καρδίτσας παραμένει πλημμυρισμένο.

Η Θεσσαλία δοκιμάζεται ακόμη από το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Daniel, αφού τα νερά υποχωρούν με αργούς ρυθμούς, αφήνοντας πίσω τους μεγάλές καταστροφές και αποκαρδιωτικές εικόνες.

Πλημμυρισμένο από νερά παραμένει έως και σήμερα (15/09) ένα μεγάλο τμήμα του αθλητικού κέντρου Παλέρμο και της ευρύτερης περιοχής, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει εννέα μέρες από το πέρασμα της κακοκαιρίας και τη διακοπή των βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, το βόρειο τμήμα του αθλητικού κέντρου –αυτό που βρίσκεται προς την πλευρά της πόλης– παραμένει κάτω από τα νερά, όπως και ένα κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στο χώρο από την ανατολική πλευρά, ο οποίος είναι κλειστός με την απαγορευτική ταινία να παραμένει στο ύψος της διασταύρωσης με την Εθνική Οδό Καρδίτσας – Σμοκόβου.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος από τη δυτική πλευρά, μέσω του δρόμου που περνά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και κυρίως από την βόρεια πλευρά του, μέσω του δρόμου που διέρχεται από τα Καροπλασίτικα όπου δεν υπάρχουν πλέον καθόλου νερά στο οδόστρωμα. Συγκεντρώσεις νερών υπάρχουν και στο οδόστρωμα που περιβάλλει το κέντρο. Συνεχίζεται η επιχείρηση άντλησης των υδάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με την υποστήριξη του Δήμου και της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καρδίτσας.

Πάντως, η υπομονή των κατοίκων της περιοχής έχει εξαντληθεί, κάτι που μετέφεραν και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές (13/09) στο Δημαρχείο, ζητώντας την άμεση άντληση των νερών που λιμνάζουν και την αποκατάσταση των αγωγών και του δικτύου ομβρίων, φοβούμενοι ότι έπειτα και από τα τοιχία που κατασκευάσθηκαν για τις ανάγκες του έργου του νότιου περιφερειακού, το φαινόμενο του εγκλωβισμού των νερών και της πλημμύρας δεν θα αργήσει να επαναληφθεί, σύμφωνα με το karditsalive.net.

Η υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους είναι ότι θα συνταχθεί μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικές ειδήσεις