ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος στη Μεσσηνία καλεί τους πλημμυροπαθείς να δουλέψουν ως εργάτες γης

Δήμος στη Μεσσηνία καλεί τους πλημμυροπαθείς να δουλέψουν ως εργάτες γης
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από το κάλεσμα που έκανε ο δήμος Πύλου – Νέστωρος, στη Μεσσηνία, προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να μεταβούν στην περιοχή και να δουλέψουν ως εργάτες γης.

Μια, αν μη τι άλλο, πρωτοφανής ιδέα είχαν στον δήμο Πύλου – Νέστωρος στη Μεσσηνία. Με επίσημο έγγραφο, το οποίο υπογράφει «αντ’ αυτού» ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κανάκης, ο εν λόγω δήμος καλεί τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να μεταβούν εκεί και να δουλέψουν ως εργάτες γης. Την ώρα, δηλαδή, που οι άνθρωποι θρηνούν τους συγγενείς και τους φίλους τους και προσπαθούν να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής στην περιουσία τους, με αντάλλαγμα τη «δωρεάν σίτιση και διαμονή όπου είναι δυνατόν», καλούνται να γίνουν εργάτες σε χωράφια στην άλλη άκρη της χώρας.

Η κίνηση αυτή προφανώς και ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι είναι προσπάθεια να καλυφθεί η έλλειψη εργατικών χεριών στη Μεσσηνία, ειδικότερα κατά τη συγκομιδή της ελιάς, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν ότι η κίνηση ήταν το λιγότερο άκομψη.

«Υπάρχει πολύς κόσμος που ακόμα και μέσω Facebook ζητούν δουλειά. Εμείς προσφέρουμε σίτιση και διανομή σε αυτούς τους ανθρώπους για να εργαστούν και να μην αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα μας. Είναι ένα πραγματικό κάλεσμα», είπε από την πλευρά του στην τηλεόραση του Open, ο αντιδήμαρχος που υπέγραψε το σχετικό έγγραφο.