ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει απόψε, 15 χρόνια μετά, το θέατρο του Λυκαβηττού - Τι αλλαγές έγιναν

Ανοίγει απόψε, 15 χρόνια μετά, το θέατρο του Λυκαβηττού - Τι αλλαγές έγιναν

Μετά από 15 χρόνια ανοίγει σήμερα ξανά για το κοινό, το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού το οποίο αποκαταστάθηκε πλήρως. 

Έπειτα από 15 χρόνια αδράνειας, το Θέατρο Λυκαβηττού, ένα από τα ιστορικότερα διατηρητέα νεότερα μνημεία της Αθήνας, είναι έτοιμο σήμερα να υποδεχθεί ξανά το κοινό μετά την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 3.960.098,56 ευρώ.

Το Θέατρο του Λυκαβηττού είχε κριθεί επικίνδυνο από στατική και δομική άποψη, με συνέπεια να σταματήσει η λειτουργία του. Οι εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων με στόχο την άρση επικινδυνότητας του χώρου, υλοποιήθηκαν στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο, διατηρεί την παλαιά μορφή του, αλλά αναβαθμίστηκε λειτουργικά με σεβασμό στην ιστορικότητα του και αναδιαμορφωμένο τον περιβάλλοντα χώρο, στη βάση του αρχικού σχεδιασμού του σπουδαίου αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου.

Ειδικότερα οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προέβλεπαν την αφαίρεση των παλιών καθισμάτων, την κατασκευή νέων κερκίδων, την ενίσχυση της στατικότητας του οργανισμού με σκυροδετήσεις, την υλοποίηση ξύλινων και μεταλλικών κατασκευών και άλλες ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα προστέθηκε αποχετευτικό σύστημα και τουαλέτες για όλους, ανασυστάθηκε το κυλικείο, αντικαταστάθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης, τοποθετήθηκαν νέα συστήματα ασφάλειας, πυρανίχνευσης-πυρόσβεσης, μεγαφωνικής και τηλεφωνικής εγκατάστασης ενώ τοποθετήθηκε και πρωτοποριακός περιμετρικός φωτισμός ανάδειξης του θεάτρου και των βράχων. Τέλος αυξήθηκε σημαντικά και η χωρητικότητα του Θεάτρου.

Την ικανοποίησή του για το άνοιγμα του θεάτρου εκφράζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.