ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Ο φάκελος νοσηλείας της 20χρονης θα δώσει απαντήσεις

Ιωάννινα: Ο φάκελος νοσηλείας της 20χρονης θα δώσει απαντήσεις
Φωτογραφία αρχείου

Ιωάννινα: Τον φάκελο νοσηλείας της 20χρονης που πέθανε ενώ νοσηλευόταν με πυώδη αμυγδαλίτιδα αναμένει ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Όλα τα στοιχεία από τη νοσηλεία της 20χρονης από τη Χίο, που πέθανε στα Ιωάννινα, αναμένει η πλευρά της οικογένειάς της έτσι ώστε να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της. Καθοριστικός θα είναι ο φάκελος νοσηλείας της 20χρονης στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να διαλευκανθεί αν υπήρξε πλημμελής ιατρική φροντίδα στην άτυχη κοπέλα.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της αδικοχαμένης 20χρονης, ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε στην τηλεόραση του Open για τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αλλά και για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν στην υπόθεση.

«Όπως προκύπτει, η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα ήταν παρούσα στη νεκροτομή και ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Θεωρούμε ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με αυτή την πάθηση. Ουσιαστικά ο θάνατος επήλθε από μία συστηματικότερη εξέλιξή της στο σώμα της νεαρής. Προκλήθηκαν επιπλοκές, όπως είναι το σηπτικό σοκ και άλλοι τεχνικοί όροι», είπε αρχικά ο κ. Γαλεντέρης και πρόσθεσε:

«Πρέπει να μελετηθεί με πολύ προσοχή από τις δικαστικές αρχές, τους επιστήμονες και από εμάς φυσικά, ο φάκελος νοσηλείας. Να δούμε για ποιο λόγο μία πυώδης αμυγδαλίτιδα έφτασε σε αυτό το σημείο. Έφτασε να γίνει μία γενικευμένη πάθηση του σώματος και να επιφέρει τον θάνατο. Έχει σημασία να δούμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν, ποιες ήταν και το χρονικό σημείο που πάρθηκαν. Θέλει μεγάλη προσοχή ο φάκελος για να γίνει εκτίμηση της κατάστασης».

Τέλος, σχολίασε ότι: «Εμείς έχουμε σχηματίσει μία εικόνα, ξέρουμε τι θα ψάξουμε. Αυτός είναι ο ρόλος και της νεκροτομής. Πρέπει να καταλάβουμε αν υπήρχε ιατρογενής παρέμβαση. Αν υπάρχει σφάλμα των γιατρών που νοσήλευαν την κοπέλα. Πρέπει να το δούμε στον φάκελο. Δεν τον έχουμε στα χέρια μας. Από εβδομάδα θα έχουμε περισσότερα συμπεράσματα».