ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές

plymmira
Photo: Εurokinissi

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους

Την πρόθεσή του για την επιβολή υποχρεωτικής ασφάλισης σε όλα τα ακίνητα, δρομολόγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αφού είπε πως η κακοκαιρία Daniel δεν είναι άλλοθι, αλλά προειδοποίηση για ανάλογα καιρικά φαινόμενα στο μέλλον, έστρεψε το δάχτυλο στους πολίτες λέγοντας πως η κοινωνία «οφείλει να λάβει μέτρα για την προστασία της» από τις φυσικές καταστροφές στο άμεσο μέλλον, όπως αναφέρει η efsyn.gr

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, εξήγγειλε ότι η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική. Ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές. Ωστόσο δεν σταμάτησε εδώ και έδειξε με σαφή τρόπο τις προθέσεις του για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων, λέγοντας πως «είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές. Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μία μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι».