ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μαριάννα Τσίγκα: Συγκλονίζει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου - «Η καπετάνισσά μας ταξιδεύει»

Μαριάννα Τσίγκα: Συγκλονίζει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου - «Η καπετάνισσά μας ταξιδεύει»

Αδιευκρίνιστα εξακαλοθούν να είναι τα αίτια θανάτου της 20χρονης δόκιμου του Εμπορικού Ναυτικού Μαριάννας Τσίγκα, η οποία «έσβησε» μετά από μία μάχη 16 ημερών, αφού αρρώστησε στο πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της στην Ινδία.

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Η 20χρονη δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού έχασε τη ζωή της από μολυσματική ασθένεια και βύθισε στο πένθος την Κω, τον τόπο καταγωγής της.

Συγκλονισμένη η μητέρα της από τον χαμό του παιδιού της ανέφερε στο MEGA πως η κόρη της, η καπετάνισσά τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ταξιδεύει.

«Σήμερα κηδέψαμε την κούκλα μας, τον άγγελό μας, τη καπετάνισσά μας. Η καπετάνισσά μας που ήθελε να ταξιδεύει. Ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και το έκανε», δήλωσε.

Όπως είπε η μητέρα της 20χρονης, μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού της, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η 20χρονη κατέληξε από ιογενή εγκεφαλίτιδα. Πιθανολογείται να συνέβη μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού που της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Δεν ξέρουν ούτε οι γιατροί, δεν έχει βγει τίποτα ακόμα, δεν έχουν βγει τίποτα από τα πορίσματα ή η ιατροδικαστική έκθεση. Οι άνθρωποι θέλανε πάρα πολύ να σώσουν το παιδί μας, προσπάθησαν όλοι. Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα… αυτό που ήθελε να κάνει, ταξιδεύει στις θάλασσες», είπε η μητέρα της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η Μαριάννα Τσίγκα ήταν σπουδάστρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (είχε ολοκληρώσει το 1ο έτος και θα φοιτούσε στο 2ο έτος) και βρισκόταν σε υπερατλαντικό εκπαιδευτικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της (πιθανότατα από κάποια λοίμωξη ή μικρόβιο). Από Κάϊρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και πήγαινε καλύτερα και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν Κω, παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση και τελικά η κοπέλα κατέληξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 πρωί.



Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της σε νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες, ώσπου ο θάνατός της διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή (17/09). Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Συγκλονισμένος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

Σχετικές ειδήσεις