ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη – Δομή ΑμεΑ: Σε δίκη παραπέμπονται 18 άτομα για τον θάνατο 21χρονου

Θεσσαλονίκη – Δομή ΑμεΑ: Σε δίκη παραπέμπονται 18 άτομα για τον θάνατο 21χρονου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν και δύο πρώην Πρόεδροι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη.

Τον Νοέμβριο του 2021, ένας 21χρονος τρόφιμος στο κέντρο αποθεραπείας «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης «έχασε» τη ζωή του, ύστερα από άγρια κακοποίηση από υπάλληλο του κέντρου.

Από τότε, άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» και ήλθαν στο φως της δημοσιότητας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αναφορικά με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης παιδιών με αναπηρία, με καταθέσεις στο κατηγορητήριο να κάνουν λόγο για αιματηρές συμπλοκές μεταξύ ατόμων με αναπηρία, αυτοτραυματισμούς και δαγκώματα, μεταξύ άλλων αποτρόπαιων πράξεων.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά των γονέων του 21χρονου παιδιού που «έχασε» τη ζωή του, σήμερα (20/09), δεκαοκτώ άτομα παραπέμπονται σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για δέκα περιστατικά τραυματισμού του παιδιού. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο πρώην Πρόεδροι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Επί τρεις ημέρες, ο 21χρονος δεχόταν δαγκώματα από άλλον τρόφιμο και νοσηλευόταν διαδοχικά με τραύματα στο αυτί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Δεν μερίμνησαν για τη συνεχή εποπτεία των νοσηλευομένων, τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου για την υγιή και ασφαλή διαβίωσή τους, τη λήψη μέτρων ώστε να αποφεύγονται οι αυτοτραυματισμοί ή ετεροτραυματισμοί μεταξύ τους», τονίζεται. Για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του νεαρού, παραπέμφθηκε σε δίκη και ένας εκ των φροντιστών του κέντρου, ηλικίας 56 ετών.

Σχετικές ειδήσεις