ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ από το 1999 - Οι έξαλλοι γονείς και η «ομερτά» του ΔΣ

Μενίδι: Παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ από τον σεισμό του - Οι έξαλλοι γονείς και η ομερτά του ΔΣ
Newsbomb.gr

Μενίδι: Μαθήματα σε κοντέινερ κάνουν παιδιά 24 χρόνια μετά τον φονικό σεισμό του 1999 - Τι καταγγέλλουν στο Newsbomb.gr γονείς των μαθητών 

Τριτοκοσμικές καταστάσεις διαδραματίζονται στο Μενίδι και συγκεκριμένα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, εκεί που οι μαθητές καθημερινά αναγκάζονται να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσα σε κοντέινερ εν έτει 2023.

Οι μαθητές του 21ου δημοτικού σχολείου Μενιδίου εδώ και 24 χρόνια αναγκάζονται να περνούν τα μισά μαθητικά τους χρόνια στις αίθουσες – παράγκες μετά το φονικό σεισμό του 1999.

Ακολουθούν εικόνες από το λυόμενο 21ο Δημοτικό Σχολείο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr:

Οι γονείς κάνουν λόγο για μια οριακή κατάσταση ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του σχολείου επιθυμεί να μην πάρει θέση στο εν λόγω ζήτημα παρά τις επίμονες ερωτήσεις που θέτουν οι οικογένειες των δεκάδων μαθητών που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους.

Μάλιστα, το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του 21ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία έκανε σαφές ότι δεν επιθυμεί να πάρει έκταση το θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δείχνοντας αδιαφορία για τα δεκάδες παιδιά που είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα στα «σκοτεινά» λυόμενα.

Η ίδια δήλωσε μάλιστα και ενοχλημένη με το... τηλεφώνημά μας για να σχολιάσει αυτή την τραγελαφική κατάσταση, ενώ κατά τα άλλα είναι η καθ' ύλην αρμόδια, ενώ στο ίδιο ρεσιτάλ αναλγησίας μας.... «προειδοποίησε» ότι παραβιάζουμε τα προσωπικά της δεδομένα, επειδή... τολμήσαμε να την καλέσουμε στο τηλέφωνο!

Σημειώνεται ότι το 2019 είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός με σκοπό το κτίσιμο του σχολείου, ώστε να φύγουν τα κοντέινερ και οι μαθητές επιτέλους να μπουν σε τάξεις. Το έτος παράδοσης του έργου ήταν το 2021, όμως σήμερα, δύο χρόνια μετά, τα παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα στα κοντέινερ που μοιάζουν με ιγκλού τον χειμώνα και με σάουνα το καλοκαίρι.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr, το νέο σχολείο βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή.

Αγανακτισμένοι γονείς στο Newsbomb.gr: «Ρωτάμε επίμονα το ΔΣ να απαντήσει στα ερωτήματά μας και είναι άφαντοι»

Αγανακτισμένοι γονείς μαζί με τη διεύθυνση του σχολείου κινητοποιήθηκαν, βάζοντας δικηγόρο που θα αναλάβει την υπόθεση, ωστόσο η υπόθεση έχει «παγώσει».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, οι γονείς διοργάνωσαν συγκέντρωση γονέων έξω από το νέο σχολικό κτήριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστερηση παράδοσής του.

«Είχαμε μία και μοναδική ενημέρωση από το ΔΣ την άνοιξη της περασμένης σχολικής χρονιάς, τότε μας είχαν πει ότι “το νέο σχολείο θα παραδοθεί τον Σεπτέμβρη και στη χειρότερη τον Οκτώβρη". Όπως μας ανέφεραν μέσω σχολικής διδασκαλίας θα ήταν δύσκολη η μετακόμιση και ο Δήμος θα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει στη μεταφορά», δήλωσε γονέας στο Newsbomb.gr.

«Η Διευθύντρια του 21ου Δημοτικού κατά τη διάρκεια του αγιασμού του σχολείου είπε ότι αυτό θα παραδοθεί σε δύο με τρεις μήνες. Η νόμιμη παράταση του εργολάβου ήταν μέχρι τέλη Μαΐου», πρόσθεσε.

Άλλος γονέας μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε: «Πρέπει να ενωθούμε για το καλό των παιδιών μας ενόψει δύσκολου χειμώνα και πρέπει να σκεφτούμε τις δυσκολίες, με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι λόγω της καμένης γης στην Παρνηθα και των προβλημάτων που συνεπάγονται με αυτό».

«Δεν γνωρίζουμε τι παιχνίδια παίζονται πίσω από το συγκεκριμένο θέμα, ρωτάμε επίμονα το ΔΣ να απαντήσει στα ερωτήματά μας και είναι άφαντοι, έβγαλαν μία ανακοίνωση την Τετάρτη, μέσω της οποίας μας ενημέρωσαν ότι δεν θα πάρουν θέση, διότι πρόκειται για ένα θέμα με πολιτικά κίνητρα», δήλωσε ένας πατέρας μαθητή στο Newsbomb.gr.

Σημειώνεται ότι οι τρεις γονείς που μίλησαν στο Newsbomb.gr επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, διότι - όπως λένε - φοβούνται τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα παιδιά τους.

Μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αχαρνών: «Μας έχουν πει ότι κάποια στιγμή θα παραδοθεί τον Γενάρη»

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αχαρνών, μιλώντας στο Action24, δήλωσε πως το 2019 είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός με σκοπό το κτίσιμο του σχολείου, ώστε να φύγουν τα κοντέινερ και οι μαθητές να μπουν σε τάξεις.

Έτος παράδοσης του έργου ήταν το 2021, όμως σήμερα, δύο χρόνια μετά, όπως σημειώνει, «μας έχουν πει ότι κάποια στιγμή θα παραδοθεί τον Γενάρη… Δεν υπάρχει περίπτωση μέσα σε δύο μήνες με καλό καιρό να προλάβουν να το μαζέψουν, να το διορθώσουν».


Με τη σειρά της, η κυρία Ειρήνη τόνισε πως όταν ο μεγάλος της γιος ήταν μαθητής σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το 2010, «οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ άσχημες. Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι γονείς μαζί με τη διεύθυνση του σχολείου να κινητοποιηθούμε βάζοντας δικηγόρο. Παρόλα αυτά μαθαίνουμε ότι άλλα σχολεία παραδόθηκαν… Τον Απρίλη σε μία και μοναδική συνέλευση που έκανε ο σύλλογος γονέων του σχολείου», τους ενημέρωσαν πως το μοναδικό που μπορούν να κάνουν τη δεδομένη στιγμή και ενόψει της ενεργειακής κρίσης, είναι… να περιμένουν πότε θα γίνει το σχολείο.

Σχετικές ειδήσεις