ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΑ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας - Κανονικά τα λεωφορεία την Πέμπτη στην Αθήνα

ΟΑΣΑ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας - Κανονικά τα λεωφορεία την Πέμπτη στην Αθήνα

Η στάση εργασίας του ΟΑΣΑ κυρήχθηκε παράνομη - Επισημαίνεται ότι όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του ΕΚΑ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Αθήνας, που είχαν προκηρύξει στάσεις εργασίας, οι οποίοι ανέστειλαν τελικά την κινητοποίησή τους. Έτσι λοιπόν τα λεωφορεία θα εκτελούν κανονικά τα δρομολόγια τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας και προσθέτει «ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Η προσφυγή για τα τρόλεϊ θα εκδικαστεί αύριο, επομένως το πρωί η πρωτεύουσα θα είναι χωρίς τρόλεϊ.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ ανακοινώνοντας πως θα συμμετάσχει στην απεργία, ενημέρωσε πως τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00), εν αναμονή της αυριανής απόφασης.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς μετά από σειρά ανακοινώσεων και αλαλούμ που προκλήθηκε, το δικαστήριο δεν έχει κρίνει παράνομη την συμμετοχή των εργαζομένων. Επομένως, μετά την απόφαση των εργαζομένων στο Μετρό αλλά και το Τραμ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό καθώς και το Τραμ θα κυκλοφορούν έως τις 13:00, στο πλαίσιο της παροχής της ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Σε εκκρεμότητα είναι η λειτουργία της Γραμμής 1 του Μετρό.

Παράλληλα ακυρώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο, καθώς τα σωματεία εργαζομένων αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία, με 3ωρη στάση εργασίας από 21:00 έως 00:00.

Αναμένεται νέα ανακοίνωση από τη Hellenic Train για τα δρομολόγια που επηρεάζονται.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την συμμετοχή στην 24ωωρη Πανεργατική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο Πέμπτη 21/9 σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.».