ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Απόλυτη καταστροφή για τις πολύτεκνες οικογένειες – Ξεκινούν από τη ζωή τους από την αρχή

Θεσσαλία: Απόλυτη καταστροφή για τις πολύτεκνες οικογένειες – Ξεκινούν από τη ζωή τους από την αρχή
Eurokinissi

Τον δικό τους εφιάλτη ζουν οι πολύτεκνες οικογένειες στη Θεσσαλία, που είδαν την κακοκαιρία Daniel και τις σαρωτικές πλημμύρες να καταστρέφουν τους κόπους μιας ζωής.

Οικογένειες από τη μια στιγμή στην άλλη ξεσπιτώθηκαν. Πέρασαν νύχτες στους δρόμους, ενώ τα παιδιά από την πλευρά τους δεν ξέρουν σε πότε αλλά και σε πιο σχολείο θα πάνε.

Κάτοικος στον Κοσκινά Καρδίτσας δείχνει το άδειο και μισοκατεστραμμένο σπίτι του. Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών, δεν έχει κουράγιο βγάλει ούτε φωτογραφίες για την αποζημίωση. «Τα παιδιά μου μου δίνουν στήριξη, είμαι ευγνώμον στο θεό και πάρα πολύ τυχερός καθώς όταν έγινε αυτή εδώ η καταστροφή, δεν είχαν την οικογένεια μου εδώ» είπε για να συμπληρώσει «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

«Βλέπαμε το σπίτι μας να χάνεται. Με ρωτούσαν τα παιδιά αν θα μπορέσουμε να ξαναέρθουμε στο σπίτι, και το σπίτι ήταν γεμάτο νερό. Όταν πήγαμε και το είδαμε, μας πήρα το παράπονο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε», είπε ένας ακόμα πατέρας τεσσάρων παιδιών από το Δασοχώρι Λάρισας.

Μια οικογένεια με έξι παιδιά από τη από τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης Λάρισας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι τους. «Βιώσαμε εμπειρίες συγκλονιστικές. Νομίζουμε ότι ζήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση. Εγκαταλείψαμε το σπίτι αφήνοντας τα πράγματα μέσα. Δεν προλάβαμε. Δεν είχαμε έγκαιρη ενημέρωση». Πλέον, η πολύτεκνη οικογένεια φιλοξενείται από συγγενικό τους πρόσωπο, στο κέντρο της Λάρισας.

Στο Βλοχό Καρδίτσας, ακόμα μια πολύτεκνη οικογένεια αποτελούμενη από έξι παιδιά, έχει αναγκαστεί να βρει «καταφύγιο» στο αυτοκίνητο. Στο άκουσμα πως ζητούν ένα σπίτι για να μείνουν και πως είναι πολύτεκνοι, τους κλείνουν το τηλέφωνο και δεν λαμβάνουν βοήθεια από πουθενά.

Νέο βίντεο με απεγκλωβισμούς

Στο μεταξύ, νέο συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα από τις επιχειρήσεις της Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών με απεγκλωβισμούς ατόμων στη Θεσσαλία που επλήγη από την φονική κακοκαιρία «Daniel».

Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών συνέβαλε σημαντικά στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων, διασχίζοντας με οχήματα δρόμους που είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Μετέφεραν τραυματίες, διέσχιζαν με βάρκες δρόμους που είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, επιχειρούσαν μες στη νύχτα, ενώ έσωζαν και όποιο ζώο κινδύνευε.