ΕΛΛΑΔΑ

Λιβύη: Το ύστατο χαίρε στην ήρωα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

Λιβύη: Το ύστατο χαίρε στην ήρωα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

Το τελευταίο αντίο αυτή την ώρα στην 40χρονη νοσηλεύτρια του 251 ΓΝΑ Εύη Ανδρεαδάκη που έχασε τη ζωή της στο τραγικό τροχαίο στη Λιβύη όπου είχε πάει ως μέλος της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής

Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, η οποία έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη. Η κηδεία πραγματοποιείται στην περιοχή του Παπάγου στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη 40χρονη νοσηλεύτρια του 251 ΓΝΑ Εύη Ανδρεαδάκη, η οποία σκοτώθηκε στο σφοδρό τροχαίο της Λιβύης με το λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες και χάθηκαν συνολικά 5 Έλληνες της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, που είχε μεταβεί στην περιοχή για να προσφέρει βοήθεια στην πληττόμενη από την κακοκαιρία «Daniel» αφρικανική πόλη Ντέρνα.

Η οικογένεια της Εύης Ανδρεαδάκη δοκιμάζεται για τρίτη φορά με τον θάνατο μέλους της, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε χαθεί με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ο αδερφός της, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Μερικές δεκαετίες πριν - η άτυχη Εύη δεν είχε ακόμη γεννηθεί - η οικογένεια Ανδρεαδάκη είχε ζήσει άλλη μια τραγωδία. Ο πιλότος Βασίλης Ανδρεαδάκης, θείος της Εύης που έχασε τη ζωή της στη Λιβύη, είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα ενώ εκτελούσε πτήση ως χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας. Το δυστύχημα είχε σημειωθεί το 1980.

Απόδοσης τιμών στους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα,στην τελετή απόδοσης τιμής στους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, κατά την έπαρση της σημαίας στο στρατόπεδο «Παπάγου», με την ολοκλήρωση του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) αποδόθηκε ο βαθμός της Υποναυάρχου.

-Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) αποδόθηκε ο βαθμός της Υποπτεράρχου. Στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150) αποδόθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη.