ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς έκαψαν την Πάρνηθα - Καρέ καρέ η δράση των εμπρηστών

fotia
Photo: Youtube

Το βίντεο δείχνει την εμφάνιση νέων εστιών φωτιάς εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία και κόντρα στην φορά του ανέμου 

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα δίνει άλλη τροπή στις εκτιμήσεις σχετικά με την καταστροφική φωτιά στην Πάρνηθα τον φετινό Αύγουστο.

Το βίντεο παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό και πιο συγκεκριμένα από τις 21:30 (23/8) περίπου μέχρι και τις 07:30 το πρωι (24/8) την επέλαση του πύρινου μετώπου που ξεκίνησε από την Φυλή Αττική και ταξιδεύοντας μέσα από την χαράδρα της Ι.Μ Κλειστών έφτασε έως την Πάρνηθα κατακέοντας στην ουσία τον τελευταίο πράσινο πνεύμονα της Αττικής.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση νέων εστιών εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία και κόντρα στην φορά του ανέμου σε 3 χρονικά σημεία του βίντεο (0:40, 1:02 και 1:35 ).

φωτια στην Παρνηθα, φωτια, Παρνηθα

ΩΡΑ 0:40

φωτια στην Παρνηθα, φωτια, Παρνηθα

ΩΡΑ 1:02

fotia parnthia 3

ΩΡΑ 1:35

Οι συγκεκριμένες νέες εστίες που δεν είναι αναζωπυρώσεις είναι και αυτές που προκαλούν την αλματώδη εξάπλωση του πύρινου μετώπου κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνες τις ημέρες και που είχε σχολιαστεί από όλους.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και προκαλούν ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές. Η καταγραφή έγινε από την περιοχή του Αμαρουσίου!

Η ομάδα Up Stories έκανε την έρευνα χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και συμμετοχή του Αλέξανδρου Μπαγιώκου παρουσιάζει ένα ιστορικής αξίας time-lapse από την φωτιά στην Πάρνηθα.