ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη για Άτομα με Αναπηρία

Ρέθυμνο: Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη για Άτομα με Αναπηρία

Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου σε νέους που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο και σε παιδιά με αυτισμό, προσέφερε ο Δήμος Ρεθύμνης

Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με το ειδικό προσβάσιμο αμαξίδιο που διαθέτει ο Δήμος, προσέφερε σε νέους που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο και σε παιδιά με αυτισμό, ο Δήμος Ρεθύμνης.

Η δράση για 'Ατομα με Αναπηρία, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου και την Αρχαιολόγο του Γραφείου Παλιάς Πόλης Δ.Ρ., με τη συνεργασία του Σωματείου ΑμεΑ Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του 'Αγνωστου Στρατιώτη από όπου εκκίνησαν για την βόλτα και την ξενάγηση στις ομορφιές της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, με το προσβάσιμο αμαξίδιο.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Δ.Ρ Δημήτρη Τσαχάκη, ενθουσιάστηκαν με τη διαδρομή και ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους, γεγονός που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας του Δήμου με το ενεργό Σωματείο ΑμεΑ Δήμου Ρεθύμνης και ενθαρρύνει την αγαστή συνέχισή της.

Ο κ. Τσαχάκης και ο Δήμος διατηρούν διαχρονική συνεργασία για την προώθηση θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες με αναπηρία τόσο σε επίπεδο παρεμβάσεων τοπικής κλίμακας όσο και σε επίπεδο συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με θεματικές εστιασμένες στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και την εν γένει αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους, ήταν καθοριστική.