ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Φοβηθήκαμε coach» - Τι είπαν οι μαθητές για τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας συμμαθητή τους

Κρήτη: «Φοβηθήκαμε coach» - Τι είπαν οι μαθητές για τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας συμμαθητή τους

Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση στα σχολεία, καθώς ολοένα και αυξανόμενη είναι βία μεταξύ νεαρών μαθητών.

Το περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στην Κοξαρέ Ρεθύμνου και διέρρευσε μέσω βίντεο, έχει προκαλέσει σάλο σε πανελλαδικό επίπεδο, μέσω της μετάδοσης του βίντεο που.

Στο επίμαχο βίντεο, φαίνεται ένας 13χρονος να δέχεται απανωτά χτυπήματα μέσα σε χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ένας μαθητής να κρατά καθηλωμένο στο έδαφος τον 13χρονο και να τον χτυπά στο κεφάλι με τα χέρια και με τα πόδια. Μάλιστα, ένας από τους μαθητές φωνάζει «σκότωσέ τον!». Το βίντεο προκαλεί σοκ, όχι μόνο για τον ξυλοδαρμό, αλλά για την αγριότητα και το μίσος που δείχνουν ακόμη και οι δεκάδες μαθητές που βρίσκονται στο προαύλιο. Δε συμμετέχουν στη συμπλοκή, αλλά την επικροτούν.

«Τον χτύπησε στο κεφάλι άσχημα, αλλά εντάξει, παιδιά είναι, έχουν άλλες αντοχές καθώς ξέρετε, γιατί αν ήταν άλλης ηλικίας θα μπορούσε να τον είχε αφήσει και στον τόπο, αλλά τα παιδιά είναι πιο ανθεκτικά», ανέφερε συγγενής του τραυματία εφήβου στο MEGA.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση του σχολείου υποστηρίζει ότι το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη πριν τις 08:00 το πρωί, όταν δεν είχαν προσέλθει ακόμη οι καθηγητές στο σχολείο, καθώς ο χώρος είναι ανοικτός ώστε να προστατεύονται οι μαθητές από τις καιρικές συνθήκες και να μην περιμένουν στον δρόμο. Αυτό είχε ως συνέπεια κανείς να μη γνωρίζει τι συνέβη, καθώς ο 13χρονος μαθητής δεν είχε πει τίποτα στους γονείς του.

«Έβαζαν στοιχήματα κάποιοι μαθητές και γινόταν αυτό καθημερινά έχουμε περιστατικά βίας», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού έφτασε στα χέρια του προπονητή ποδοσφαίρου του 13χρονου, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τη μητέρα του.

«Δεν έκανα προπόνηση στα παιδιά, καθίσαμε μία ώρα στα αποδυτήρια και συζητάγαμε για το γεγονός. Η πρώτη κουβέντα που μου έλεγαν τα παιδιά ήταν μετανιώνω coach που δεν πήγα να χωρίσω, μετανιώνω coach που φοβήθηκα», δήλωσε ο προπονητής.

Από την διεύθυνση του σχολείου αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν.