ΕΛΛΑΔΑ

Ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας μιλάει μέσα από το ψυχιατρείο: «Το έκανα για να τη λυτρώσω»

Ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας μιλάει μέσα από το ψυχιατρείο: «Το έκανα για να τη λυτρώσω»

«Αποφάσισα να την σκοτώσω για να τη λυτρώσω» είπε ο 34χρονος μητροκτόνος της Χαλκηδόνας μέσα από το ψυχιατρείο όπου έχει προφυλακιστεί

Φρίκη είχε προκαλέσει στο πανελλήνιο όταν ένας 34χρονος από τη Θεσσαλονίκη σκότωσε τη μητέρα του. Η 71χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή με πυροβολισμό στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητο, στην περιοχή της Χαλκηδόνας. Ο γιος της αφού τη σκότωσε ταξίδεψε με το άψυχο σώμα της στο διπλανό κάθισμα για περίπου 1 ώρα.

Ο 34χρονος συνελήφθη, όταν ένοικοι πολυκατοικίας τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Ο ίδιος ήταν με ξυρισμένο κεφάλι, βρώμικα ρούχα και είχε έναν σουγιά στην τσέπη του μπουφάν του. Ήταν σε άσχημη κατάσταση. Σήμερα είναι προφυλακισμένος και βρίσκεται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο καθ΄ ομολογίαν μητροκτόνος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το στυγερό έγκλημα και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη και για ποιο λόγο δεν έβαλε τελικά τέλος στη ζωή του.

«Ήμουν μόνος μου, δεν είχα βοήθεια»

«Η μητέρα μου αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Την είχα σώσει σε πιο μικρή ηλικία από μια απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει και νοσηλευόταν σε δημόσια ψυχιατρεία και ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές. Εκείνο το διάστημα ήμουν πολύ φορτωμένος ψυχολογικά και από τον χώρο εργασίας μου και από το οικογενειακό μου περιβάλλον με τη μητέρα μου, που είχε έρπη ζωστήρα και είχε επιστρέψει στον.», δήλωσε αρχικά μιλώντας στο Star και πρόσθεσε:

Eίχα πάρει απόφαση να βάλω τέλος και στη δική μου ζωή. Δεν είμαι κακοποιός. Δεν έχω αδέρφια, δεν είχα στήριξη από πουθενά και ήμουν κλειστός χαρακτήρας, με αποτέλεσμα να αντιδράσω με αυτόν τον τρόπο. Δεν είχα δύναμη να βάλω τέλος στη δική μου τη ζωή, έφυγα γιατί φοβόμουν. Εδώ με την αγωγή έχω αρχίσει να βρίσκω τον εαυτό μου

Πριν μερικά χρόνια, όπως περιέγραψε, η οικογένειά του ήρθε αντιμέτωπη με την απώλεια του πατέρα του, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία. Είχε ένα σοβαρό τροχαίο το οποίο τον ταλαιπώρησε πολύ μέχρι να καταλήξει. Προσπαθούσε να το διαχειριστεί μόνος του, χωρίς να πει όλη την αλήθεια στη μητέρα του, καθώς θα την επηρέαζε πολύ.

Ήρθα αντιμέτωπος με νοσοκομεία και δικαστήρια. Τον έβλεπα να «σβήνει» και στη μητέρα μου να λέω ψέματα. Ήμουν μόνος μου, δεν είχα βοήθεια. Η μητέρα μου δεν είχε πλήρη συνείδηση. Έχασα την ψυχραιμία μου και αποφάσισα να τη σκοτώσω για να τη λυτρώσω. Έπαιζα με την καραμπίνα και είχα πάθει σοκ», είπε στην εκπομπή μέσα από το ψυχιατρείο.

«Την αγαπούσα πολύ τη μητέρα μου. Όταν τη σκότωσα σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω. Δεν ήθελα να την αφήσω μόνη της να το διαχειριστεί όλο αυτό. Δεν ήθελα να με νεκροφιλήσει», είπε ο 34χρονος.

Στο τέλος δήλωσε μετανιωμένος και τόνισε ότι θα γυρνούσε τον χρόνο πίσω για να τα αλλάξει όλα. «Καλώς είμαι εδώ που είμαι. Μου αξίζει η τιμωρία. Μακάρι να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν βγω από εδώ», ανέφερε.