ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Την Τρίτη η δίκη του Πακιστανού που αποπειράθηκε να βιάσει την 50χρονη αγρότισσα

Ιεράπετρα: Την Τρίτη η δίκη του Πακιστανού που αποπειράθηκε να βιάσει την 50χρονη αγρότισσα

Ιεράπετρα: Τι ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

Με τις βαριές κατηγορίες που τον βαρύνουν θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 33χρονος πλέον Πακιστανός εργάτης γης που το σούρουπο της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Κεντρί της Ιεράπετρας, ξυλοκόπησε με ιδιαίτερη αγριότητα και αποπειράθηκε να βιάσει την 50χρονη αγρότισσα Κατερίνα Περράκη, στο θερμοκήπιο της οποίας εργαζόταν περιστασιακά.

Κατηγορείται σύμφωνα με τη δικογραφία για απόπειρα βιασμού, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η 50χρονη αγρότισσα που δυο μέρες μετά τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του παρ’ ολίγον βιαστή της, δέχτηκε να μας μιλήσει τότε, χωρίς να κρύψει το πρόσωπο και την ταυτότητα της, ζητώντας τη σύλληψη του νεαρού (που διέφευγε), ώστε να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και να πληρώσει για το κακό που της έκανε. Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας σε εύλογο χρόνο εντόπισαν και συνέλαβαν τον Πακιστανό εργάτη γης και με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του, τον οδήγησαν στον κ. εισαγγελέα που αποφάσισε τότε, την προσωρινή κράτηση του στις φυλακές Τρίπολης.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου με την κ. Κατερίνα Περράκη μας είπε ότι, «ο κατηγορούμενος αμετανόητος, συνέχισε να με ενοχλεί τηλεφωνικά ακόμα και μέσα από τη φυλακή, όπου είχε βρει τον τρόπο να έχει κινητό τηλέφωνο. Προσπαθεί από τότε με αστείους ισχυρισμούς να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πράγμα το οποίο δεν είναι αληθές, γιατί λίγη ώρα πριν την επίθεση που μου έκανε, εργαζόταν κανονικά στο θερμοκήπιο μου από το οποίο είχε σχολάσει. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι εγώ από εκείνη την ημέρα, έχω χάσει τον ύπνο μου. Δε μπορώ να κοιμηθώ γιατί έρχονται στο μυαλό μου οι βάρβαρες πράξεις του. Η αγριότητα με την οποία με χτυπούσε στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στο στήθος και σε όλο μου το σώμα… Ο φόβος μου βλέποντας το μαχαίρι του, με το οποίο με απειλούσε πως θα με σκοτώσει, αν δεν τον αφήσω να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Κατάφερα ωστόσο να βρω τη δύναμη, με τη βοήθεια του Θεού, να φωνάξω δυνατά, να ζητήσω βοήθεια για να του ξεφύγω, ώστε να τραπεί σε φυγή.

Ξέρω ότι έχω μπει σε περιπέτειες οικονομικές και ψυχολογικές, γιατί δεν έχω την δυνατότητα να αντέξω στα δικαστικά έξοδα και στην ψυχολογική ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει να ξανά αντικρύσω το πρόσωπο αυτού του βάρβαρου ανθρώπου. Μου είναι δύσκολο να ξαναζήσω μέσα στο δικαστική αίθουσα τον ίδιο εφιάλτη. Έχω όμως εμπιστοσύνη στη δικηγόρο μου κ Μαρίνα Παναγιωτάκη, που εξέφρασε την επιθυμία να μου συμπαρασταθεί νομικά και την ευχαριστώ γι’ αυτό», μας είπε μεταξύ άλλων η κ. Κατερίνα Περράκη.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ήταν απόγευμα Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου και ο ήλιος είχε μόλις δύσει. Ο 32χρονος τότε νεαρός εργάτης γης Πακιστανικής υπηκοότητας, μόλις σχόλασε από το θερμοκήπιο της κ. Κατερίνας Περράκη, πήρε το μηχανάκι του πήγε στην Ιεράπετρα, έκανε μπάνιο στο σπίτι του, άλλαξε ρούχα και ξανά γύρισε στο Κεντρί, όπου αιφνιδίασε και ξυλοκόπησε με απίστευτη αγριότητα την 50χρονη αγρότισσα και αποπειράθηκε με την απειλή μαχαιριού να τη βιάσει, πράγμα το οποίο τελικά αποφεύχθηκε λόγω της σθεναρής αντίστασης και της πάλης στην οποία το θύμα έδειξε ότι, δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί στις αρρωστημένες ορέξεις του.

Η κ. Κατερίνα Περάκη η οποία δέχτηκε τότε, δυο μέρες μετά το σοκ που υπέστη από την επίθεση του νεαρού στην εξώπορτα του σπιτιού της, να μας περιγράψει την περιπέτεια της και να μας δείξει τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπο, στο κεφάλι και το σώμα της, τον απασχολούσε περιστασιακά, μια με δυο φορές την εβδομάδα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της, σαν εργάτη γης. Τον καλοπλήρωνε και δεν είχε καμία οικονομική η άλλη διαφορά με τον δράστη, ώστε να δικαιολογεί την επιθετική του συμπεριφορά το σούρουπο εκείνης της Παρασκευής.

«Είχα σχολάσει το απόγευμα της Παρασκευής και είχα πάει στο σπίτι μου να κάνω το μπάνιο μου. Είχα φορέσει το μπουρνούζι μου και είχα καθίσει στο σαλόνι μου περιμένοντας τον σύζυγο μου να γυρίσει από την Ιεράπετρα , όπου είχε κατέβει για ψώνια, όταν κάποιος μου χτύπησε την πόρτα και εγώ άνοιξα χωρίς να ιδώ ποιος μου χτυπούσε. Ήταν ο Πακιστανός εργάτης που παίρνουμε στη δουλειά μας μία με δύο φορές την εβδομάδα. Μόλις τον βλέπω μπροστά μου του λέω… τι γυρεύεις εδώ; Αντί να μου απαντήσει, μου πέταξε μια σκουρόχρωμη σκόνη στο πρόσωπο που έμοιαζε με χώμα, πιπέρι η καφέ, με αποτέλεσμα να χάσω προσωρινά το φως μου. Μόλις το έκανε αυτό εγώ προσπάθησα να κλείσω την πόρτα, αλλά εκείνος την έσπρωχνε απέξω για να μην κλείσει… Με έπιασε από τα μαλλιά και με τράβηξε στη βεράντα του σπιτιού μου. Με χτυπούσε κάτω στο πάτωμα αλύπητα . Παλεύαμε χωρίς να βλέπω τίποτα κι εκείνος συνέχιζε να με χτυπά στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο στήθος. Παλεύοντας με πήγε κάτω από τα δέντρα του κήπου μου και με στρίμωξε σε ένα σημείο, συνεχίζοντας να με χτυπά αλύπητα . Δεν έβλεπα τίποτα, αλλά άκουα τον ήχο που έκαναν οι μπουνιές του στο πρόσωπο μου στο κεφάλι και στο σώμα. Κυρίως στο κεφάλι στόχευε. Ήθελε να με κάνει να χάσω τις αισθήσεις μου, για να ικανοποιήσει πάνω μου τις αρρωστημένες ορέξεις του, γιατί μου έσκισε τα ρούχα μου και τα εσώρουχα μου. Ένοιωθα ότι ήθελε να με σκοτώσει, να με αφήσει αναίσθητη και ανήμπορη να αντιδράσω για να με βιάσει. Εγώ όμως ήμουν τρομοκρατημένη αλλά δυνατή. Άντεξα στα χτυπήματα του . Πάλεψα τουλάχιστον 20 λεπτά μαζί του. Στο τέλος μου έβγαλε μαχαίρι και με απείλησε. Αν δε μου κάτσεις θα σε σκοτώσω …μου είπε… Εγώ τον παρακαλούσα λέγοντας του… άφησε με… μη με σκοτώνεις… μη με χτυπάς άλλο.

Φώναζα βοήθεια... Δεν άκουγε κανείς… Ο άντρας μου είχε κατεβεί για ψώνια στην Ιεράπετρα.. Είχα απελπιστεί... Κι εκεί που άρχισα να χάνω την υπομονή μου, ξαφνικά με άφησε επειδή φώναζα δυνατά κι εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι, ίσως επειδή κατάλαβε ότι δε μπορούσε παρά τα χτυπήματα να με κάνει να λυγίσω και να παραδοθώ. Μόλις τον είδα να φεύγει σηκώθηκα και πήρα αμέσως τηλέφωνο την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι μου σε ελάχιστα λεπτά και τους ευχαριστώ, γιατί ήρθαν και στο Νοσοκομείο. Πήρα τηλέφωνο αμέσως και την αδερφή μου τη Σοφία, που έκλεισε το κομμωτήριο της κι έτρεξε αμέσως κοντά μου», μας είπε η 50χρονη Κατερίνα Περράκη, μετά την περιπέτειά της.

Παρά την έρευνα και το κυνηγητό που ακολούθησε από τους αστυνομικούς εκείνη τη νύχτα ο νεαρός Πακιστανός διέφευγε της σύλληψης αλλά τα στοιχεία του ήταν γνωστά όπως και τα χαρακτηριστικά του. Η σύλληψη του έγινε λίγες μέρες αργότερα.

Λίγα λεπτά μετά το συμβάν η κ. Σοφία Περάκη αδερφή του θύματος, έτρεξε στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση και κινδύνεψε η αδερφή της, ακόμα και να χάσει τη ζωή της από το μαχαίρι του δράστη.

«Με πήρε τηλέφωνο η Κατερίνα και κλαίγοντας ζήτησε τη βοήθεια μου… Σοκαρίστηκα από αυτά που μου είπε, έκλεισα το μαγαζί μου και έτρεξα αμέσως στο σπίτι της. Μου είπε στο τηλέφωνο… Βοήθεια κάποιος έχει έρθει στο σπίτι μου να με σκοτώσει. Όταν έφτασα στο σπίτι της τη βρήκα μέσα στα αίματα κάτω από ένα δέντρο. Συγκλονισμένη την έβαλα με τον σύζυγο της που είχε επιστρέψει εκείνη τη στιγμή στο αυτοκίνητο μου και την πήγαμε στο Νοσοκομείο. Είχα σοκαριστεί γιατί αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στις ταινίες. Καλά θα κάνουμε να προσέχουμε όλοι και όλες. Θέλουμε να τιμωρηθεί ο δράστης όπως του αξίζει από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Της έκανε πάρα πολλά της αδερφής μου… Τη χτυπούσε ασύστολα στο πρόσωπο και το κεφάλι, αποπειράθηκε να τη βιάσει, της έβγαλε μαχαίρι και την απείλησε να τη σκοτώσει αν δεν ενδώσει… Την κυνηγούσε, της έριξε κάτι στα μάτια για να μην έχει τον έλεγχο γιατί η αδερφή μου αντιδρούσε και αντιστεκόταν… Είναι σοκαριστικό όλο αυτό που έγινε στην αδερφή μου», μας είπε τότε η κ. Σοφία Περράκη.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο ίδιος νεαρός Πακιστανός, είχε παρενοχλήσει πριν μερικά χρόνια ανήλικες μαθήτριες σε κεντρικό δρόμο της Ιεράπετρας, είχε παγιδευτεί από τους γονείς των κοριτσιών και είχε γρονθοκοπηθεί από τους ίδιους στην πλατεία Πλαστήρα, χωρίς αυτή η υπόθεση να φτάσει ποτέ στις δικαστικές αίθουσες.

Πηγή: neakriti.gr