ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αγνοείται για δεύτερη μέρα ο 43χρονος στη λίμνη Κάρλα - Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του

Λάρισα: Αγνοείται για δεύτερη μέρα ο 43χρονος στη λίμνη Κάρλα - Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του
larissanet

Για δεύτερο 24ωρο αγνοείται ο 43χρονος που είχε πάει για ψάρεμα με τον αδερφό του στη Λίμνη Κάρλα - Η μητέρα του βιώνει δύσκολες ώρες και ο αδερφός του συνεχίζει να τον ψάχνει.

Νέες έρευνες ξεκίνησαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του 43χρονου στη Λίμνη Κάρλα.

Ο αγνοούμενος μαζί με τον 45χρονο αδερφό του είχαν πάει μαζί για ψάρεμα στη λίμνη, με τη βάρκα μετά από λίγο να βάζει νερά με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Ο 45χρονος σώθηκε ενώ έχασε από το οπτικό του πεδίο τον αδερφό του. Άμεσα άρχισαν οι έρευνες με δύτες της ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία να συνδράμουν ωστόσο μέχρει και σήμερα δεν έχει βρεθεί κανέναν ίχνος του. Η ηλικιωμένη μητέρα τους από τη Ροδιά Λάρισας βιώνει ώρες αγωνίας.

Με το πρώτο φως του ήλιου στο σημείο επιχειρούσαν στην Κάρλα, από την περιοχή του Κεραμιδίου, χθες, 12 πυροσβέστες με δύο διασωστικές λέμβους της 4ης και 8ης ΕΜΑΚ, οχήματα της αστυνομίας, ενώ έφτασαν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης. Ακόμη, drone σάρωναν χθες όλη μέρα την επιφάνεια της λίμνης και τα γύρω σημεία για να εντοπιστεί ο 43χρονος Βαλάντης.

Στο χωριό του, στη Ροδιά Τυρνάβου, επικρατεί πανικός. Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του κάνει έκκληση προς όλους εάν έχουν δει κάτι να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

«Ξεκίνησαν τα παλληκάρια μου νωρίς το πρωί. Δεν είναι ότι δεν το έχουν ξανακάνει, συνέχεια πήγαιναν στην Κάρλα, όχι, όμως με αυτόν τον καιρό. Ο γιος μου ο μεγάλος είναι ακόμα εκεί και ψάχνει» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του 43χρονου περιμένοντας το θαύμα.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο αδέρφια που καταπιάνονται με αγροτικές εργασίες, αλλά πολύ συχνά πήγαιναν για ψάρεμα, έστω και χωρίς βάρκα.

«Πάντα μαζί πήγαιναν για ψάρεμα, ποτέ χωριστά. Αγαπημένα αδέλφια και, κυρίως, εργατικά. Το τι έγινε και πήρε νερά η βάρκα δεν το ξέρει κανείς. Αυτό που ξέρουμε από την περιοχή είναι ότι τα νερά είναι θολά τις τελευταίες ημέρες» αναφέρει φίλος των δύο αδελφών.