ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Θύμα απάτης αγοραστής αυτοκινήτου - Του «έφαγαν» 9.000 ευρώ από τον λογαριασμό

Ρέθυμνο: Θύμα απάτης αγοραστής αυτοκινήτου - Του «έφαγαν» 9.000 ευρώ από τον λογαριασμό
unsplash

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης στο Ρέθυμνο ένας 44χρονος που πλήρωσε αυτοκίνητο την διπλάσια τιμή από την αξία του

Νέα υπόθεση απάτης ερευνά η Ελληνική Αστυνομία, μετά από καταγγελία που έγινε χθες Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, από ένανν 44χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το θύμα, βρήκε ένα αυτοκίνητο μέσω Ίντερνετ και θέλησε να επικοινωνήσει με τον δήθεν ιδιοκτήτη προκειμένου να το αγοράσει. Στην αγγελία το αυτοκίνητο κόστιζε 4.500 ευρώ.

Ο 44χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επιτήδειο δράστη ο οποίος τον παραπλάνησε κάνοντάς τον να καταβάλει σε λογαριασμό του 9.000 ευρώ και στη συνέχεια έγινε άφαντος.

Το θύμα μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και ότι πρόκειται για απάτη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία αναζητά τον δράστη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες (22.09.2023), σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης ημεδαπή κατηγορούμενη για κλοπή.

Ειδικότερα, η ημεδαπή αφαίρεσε από επιχείρηση στην οποία εργαζόταν το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ. Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας βρέθηκε στην κατοχή της το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα και συνελήφθη.


Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι η ημεδαπή σε προγενέστερο χρόνο είχε προβεί σε ακόμα μια κλοπή από την επιχείρηση αφαιρώντας 350 ευρώ, ενώ σύμφωνα με καταγγελία του ιδιοκτήτη κατά το χρονικό διάστημα που εργαζόταν στην επιχείρηση προέβη στην αφαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.