ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν και τον εκβίαζαν να τους δώσει 25.000 ευρώ - Τρεις συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν και τον εκβίαζαν να τους δώσει 25.000 ευρώ - Τρεις συλλήψεις

Οι εκβιαστές ανάγκασαν τον άνδρα να φύγει από το σπίτι του και το διέρρηξαν - Σχηματίστηκε δικογραφία, ταυτοποιήθηκαν ακόμα έξι άτομα

Τον απόλυτο τρόμο βίωσε 32χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο ομάδα ατόμων εκβίαζε να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, ενώ τον ανάγκασαν να φύγει από το σπίτι του και το διέρρηξαν.

Οι εκβιαστές δεν δίστασαν, σε συνάντηση που είχαν με τον παθόντα, να τον τραυματίσουν και να του αφαιρέσουν το αυτοκίνητο, με την απειλή όπλου.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης, όπου ο άνδρας κατήγγειλε το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τρία άτομα, για έναν εκ των οποίων εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη έξι ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, απόπειρας εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κλοπής.

Πρόκειται για άτομα, ηλικίας από 22 έως 47 ετών, οι οποίοι από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, με την απειλή πως θα εξαναγκάσουν δια της βίας τον παθόντα να εγκαταλείψει την οικία του, απαίτησαν εκβιαστικά από τον 32χρονο το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να πετύχουν τον σκοπό τους.

Μετά το περιστατικό, ο 32χρονος αποχώρησε από την οικία και σύμφωνα με την καταγγελία, τρεις από τους δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και τρόφιμα αξίας περίπου 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι δράστες σε συνάντηση που είχαν με τον παθόντα τον Σεπτέμβριο, απαίτησαν εκ νέου το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησαν τραυματίζοντάς τον ελαφρά και με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν το αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν, στον αρμόδιο Εισαγγελέα και το προαναφερόμενο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.