ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχη η αναισθησιολόγος για το θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη

Ένοχη η αναισθησιολόγος για το θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών

Ένοχη, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε πριν από λίγο, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η αναισθησιολόγος για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια χειρουργική επέμβαση «ρουτίνας» και έχασε τη ζωή της.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο και η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο.

Tο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών. Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.
Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση η οποία έγινε δεκτή κι έτσι είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, θυμίζουμε, ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου υποχρεώθηκε να καταβάλλει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην οικογένεια της 4χρονης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Την Τετάρτη απολογούνται οι διακινητές των 30 μεταναστών

Τραγωδία στη λίμνη Κάρλα: Αυτός είναι ο 43χρονος ψαράς που πνίγηκε

Βόλος: «Το παιδί είναι η ζωή μου, είναι ψέμματα όσα λέγονται», ισχυρίζεται ο 28χρονος