ΕΛΛΑΔΑ

«Όλοι είστε φονιάδες - Ρήμαξε την ψυχή της μάνας μου»: Ένταση στη δίκη για το φονικό στον Μυλοπόταμο

fonos
flashnews.gr

Η μητέρα του θύματος ξέσπασε σε φωνές λέγοντας «Φονιά, όλοι είσαστε φονιάδες».

Ενώ εκδικάζεται η υπόθεση ανθρωποκτονίας του Κώστα Χαριτάκη, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το 2022 στο χωριό Αργουλιός του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, τα πνεύματα οξύνονται στην αίθουσα Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων.

Η μητέρα του θύματος ξέσπασε σε φωνές λέγοντας «Φονιά, όλοι είσαστε φονιάδες».

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις οδήγησαν τη μητέρα του Κ. Χαριτακη και την αδερφή του εκτός αίθουσας με συγγενείς να προσπαθούν να την ηρεμήσουν.

«Ήταν έγκλημα μελετημένο»

Η μητέρα του θύματος υποστήριξε ότι στο παρελθόν ο κατηγορούμενος συνέχεια προκαλούσε προβλήματα στην οικογένεια «Λένε ότι ο γιος μου ήταν τραμπούκος αλλά τους είδαμε κι αυτούς, προκαλούσαν φασαρίες ώστε κατάφεραν τελικά αυτό που θέλανε. Ήταν έγκλημα μελετημένο και εκείνη τη μέρα να μην το έκαναν θα το έκαναν άλλη μέρα» ισχυρίστηκε η μητέρα.

Για τη μέρα της ανθρωποκτονίας η μητέρα ανέφερε ότι δε φώναξε ο γιος της σκόπιμα τον 45χρονο να τον κεράσει την ημέρα του μνημόσυνου του πατέρα του κατηγορούμενου. «Εκείνη τη μέρα όλους όσους πέρασαν από το σπίτι ο γιος μου, λόγω γιορτής, τους φώναζε για να τους κεράσει. Ήταν στο σπίτι του, στην αυλή του, δεν πήγε πουθενά σκοπίμως να καλέσει σε κέρασμα

«Κανείς δεν έχει ζητήσει συγγνώμη»

«Λιποθύμησα μόλις το έμαθα. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έκανε ο φονιάς. Μας απειλούσαν συνέχεια. Υπήρχαν διάφορα προβλήματα από παλιά, κτηματικά κ.ά. Προκαλούσαν τον άνδρα μου συνέχεια. Πέρασα μια άθλια εγκυμοσύνη γιατί είχαν συνέχεια προβλήματα και φασαρίες» υποστήριξε κατά τη δική της εξέταση η σύζυγος του θύματος.

Η ίδια υποστήριξε ότι στην περιοχή αποκαλούν την οικογένεια του κατηγορούμενου και τον ίδιο «τραμπούκους». Επανέλαβε επίσης ότι κάνεις από την άλλη πλευρά δεν τους έχει ζητήσει μέχρι σήμερα συγγνώμη.

«Μας ρήμαξε», είπε η αδελφή του θύματος

Εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, η αδερφή του θύματος ανέφερε: «Μας κατέστρεψε, μας ρήμαξε. Ρήμαξε την ψυχή της μάνας μου, του πατέρα μου, άφησε ένα κοπέλι χωρίς πατέρα».

Η αδερφή του θύματος υποστήριξε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα από παλιά. Όπως η ίδια ισχυρίστηκε: «Προσπαθήσαμε να συμβιβάσουμε τα πράγματα στις δύο οικογένειες. Ο αδερφός μου, επειδή έμενε στο χωριό βοήθησε τον ίδιο τον φονιά με τα πρόβατά του, όταν ο φονιάς είχε πρόβλημα υγείας. Είχε ο αδερφός μου φιλότιμο και ανθρωπιά» ισχυρίστηκε η αδερφή του Κώστα Χαριτάκη.