ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός και διάσωση 106 μεταναστών σε Σάμο και Τήλο

Εντοπισμός και διάσωση 106 μεταναστών σε Σάμο και Τήλο

Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Κοκκαρίου Σάμου, ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή και διάσωση 27 αλλοδαπών (24 άνδρες και 3 αγόρια), όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

Παράλληλα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Κουρουντερέ Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή και διάσωση 45 αλλοδαπών (14 άνδρες, 9 γυναίκες, 14 αγόρια και 8 κορίτσια), όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

Τέλος, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, για ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Τήλου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το οποίο εντόπισε λίγο αργότερα το ιστιοφόρο με 34 άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το παράκτιο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κω. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.