ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Λουκέτο στο 6ο νηπιαγωγείο λόγω οφειλής του Δήμου-Αναλαμβάνω την ευθύνη λέει ο δήμαρχος

Νέα Σμύρνη: Λουκέτο στο 6ο νηπιαγωγείο λόγω οφειλής του Δήμου-Αναλαμβάνω την ευθύνη λέει ο δήμαρχος
Facebook/Νέα Σμύρνη η γειτονιά μας

Το σχολείο στη Νέα Σμύρνη σφραγίστηκε καθώς ο Δήμος δεν έχει καταβάλει τη συμφωνηθείσα δόση στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου

Λουκέτο μπήκε στο 6ο νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης με τα παιδιά να μεταφέρονται καθημερινά σε 2 σχολεία στην Καλλιθέα, προκειμένου να μη χάσουν τη σχολική χρονιά.

Το σχολείο σφραγίστηκε καθώς, οι ιδιοκτήτες που κατέχουν το 1/3 του οικοπέδου, επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις τους, δηλαδή να τους δοθεί το ποσό των 560.000 ευρώ, αποφάσισαν να βάλουν το λουκέτο.

Το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση τον Ιούνιο είχε λάβει απόφαση ότι θα δοθούν τα συγκεκριμένα χρήματα, ωστόσο η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης, Μαρίνα Σιαδήμα, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στο νηπιαγωγείο και για τις ευθύνες του Δήμου που δεν αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου.

«Δυστυχώς μιλάμε για δεύτερη φορά μέσα στον χρόνο για το ίδιο θέμα. Από το 2017 η κατάσταση παραμένει η ίδια, λένε πως θα λυθεί το θέμα και ποτέ δεν γίνεται κάτι τέτοιο. τον Μάιο είχαμε σχεδόν το ίδιο, και μάλιστα είχαμε δύο μέρες χωρίς ρεύμα γιατί ο Δήμος παρέλειψε να πληρώσει τα τιμολόγια του ρεύματος του σχολείου και τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν», είπε αρχικά.

«Φτάσαμε σε μία διαδικασία και κινητοποιηθήκαμε και μέσω των ΜΜΕ, που μας στήριξαν, για να έχουμε το αυτονόητο, να έχουμε σχολείο. Τότε μας έδωσαν τον λόγο τους ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα. Στις 21 Ιουνίου μπήκε ο Δήμος μέσα στο σχολείο και δημιούργησε τμήμα ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) και μείναμε ήσυχοι ότι το θέμα είχε τελειώσει», συμπλήρωσε η κ. Σιαδήμα.

Για τις κινήσεις που έγιναν προκειμένου να πληρωθεί το ενοίκιο σοτυς ιδιοκτήτες, η κ. Σιαδήμα επεσήμανε πως, «Όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά ακούγονταν φήμες για κλείσιμο του σχολείου και μας είπαν να μην δώσουμε σημασία. Την Παρασκευή βρήκαμε ένα διπλοκλειδωμένο λουκέτο και καμία ενημέρωση. Υπάρχει πρόβλημα με το σχολείο, το σχέδιο είναι να χωριστούν σε 3 σχολεία που ήδη λειτουργούν σε προκάτ. Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε σήμερα θα έρθουν οι τοπικοί άρχοντες να ανοίξουν το σχολείο με δική τους ευθύνη. Υποτίθεται πως αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες για να πληρωθούν τα χρήματα και να επικοινωνήσουν με τον Άρειο Πάγο για να δοθεί άδεια επαναλειτουργίας. Αυτό πάρει τουλάχιστον 15 μέρες. Ειπώθηκε ότι δεν δόθηκαν αυτά τα λεφτά γιατί υπήρχαν άλλες προτεραιότητες».

Σταύρος Τζουλάκης: Αναλαμβάνω την ευθύνη

Για το θέμα την δική του απάντηση με ανακοίνωση έδωσε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, ενώ τόνισε μάλιστα πως το 6ο νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει άμεσα.

Η ανακοίνωση:

«Όταν καταφέραμε να λύσουμε, μετά από διένεξη ετών με τους ιδιοκτήτες, το πρόβλημα με το κτήριο του 6ου νηπιαγωγείου, όλοι, και πρωτίστως εγώ ως Δήμαρχος της πόλης μας, αισθανθήκαμε τεράστια ανακούφιση και ικανοποίηση. Κατορθώσαμε τότε το ακατόρθωτο, να έρθουμε σε συνεννόηση και να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση να αγοραστεί το 1/3 του νηπιαγωγείου που τους ανήκε έναντι του ποσού των 506 χιλιάδων ευρώ.

Ακολούθησε δυστυχώς η γνωστή ολιγωρία υπηρεσιών και διαδικασιών, χρόνιο ελληνικό πρόβλημα, για τη μη επίλυση του οποίου όλοι όσοι υπηρετούμε σε κρίσιμες θέσεις, φέρουμε μοιραία ευθύνη. Αποτρόπαιη, στην κυριολεξία, συνέπεια της ολιγωρίας αυτής; Το λουκέτο στο 6ο νηπιαγωγείο!

Είμαι, ως εκ τούτων, υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα την κοινωνικά ανάλγητη συμπεριφορά των ιδιοκτητών που κρατούν ομήρους γονείς και παιδιά, με γνώμονα το δικό τους συμφέρον.

Αναλαμβάνω προσωπικά την όποια ευθύνη για όλη τη γραφειοκρατική καθυστέρηση από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου. Οφείλω να επισημάνω πάντως ότι έχει βρεθεί ήδη η λύση, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν άμεσα τη φοίτησή τους, χωρίς να ταλαιπωρηθούν ούτε τα ίδια ούτε οι γονείς και δεσμεύομαι προσωπικά πως το 6ο νηπιαγωγείο θα επαναλειτουργήσει άμεσα. Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό.

Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί δυναμικά τον εκβιασμό που πλήττει πέρα και πάνω από όλα τους μαθητές μας και τους γονείς τους».

Ο Δήμαρχος
Σταύρος Τζουλάκης