ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Τουλάχιστον 40 σπίτια πλημμύρισαν στις Ροβιές Ευβοίας

Κακοκαιρία Elias: Τουλάχιστον 40 σπίτια πλημμύρισαν στις Ροβιές Ευβοίας

Κακοκαιρία Elias: Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το νερό έχει κυριολεκτικά έχει διαλύσει τους δρόμους και «απειλεί» τα θεμέλια των σπιτιών τους

Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας, με τα μεγαλύτερα να εντοπίζονται στις Ροβιές, όπου περίπου 40 σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το νερό έχει κυριολεκτικά έχει διαλύσει τους δρόμους και «απειλεί» τα θεμέλια των σπιτιών τους.

Εγκλωβίστηκε οικογένεια σε τροχόσπιτο στο Πευκί

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας. Χείμαρροι έχουν ξεχειλίσει, έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό με συνέπεια να εγκλωβιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απομάκρυναν κατοίκους για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης και τα δέντρα που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα, μία οικογένεια εγκλωβίστηκε σε ένα τροχόσπιτο, όπου το νερό είχε ανέβει επικίνδυνα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έως τώρα κατέγραψε βροχόπτωση 155 κυβικά το στρέμμα.

Υπερχείλισε ο Κηρέας

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για τον ποταμό Κηρέα που βρίσκεται κοντά στο Μαντούδι καθώς από το βράδυ δέχεται τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ήδη διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές, εάν χρειαστεί να εκκενώσουν τις γύρω περιοχές σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.