ΕΛΛΑΔΑ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επιμένει για κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες έως την Κυριακή

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επιμένει για κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες έως την Κυριακή
EUROKINISSI.

Μέχρι πότε θα επιμείνει η κακοκαιρία Elias στη χώρα.

Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τη Βόρεια Εύβοια πέρασαν άλλη μία εφιαλτική νύχτα (27η προς 28η Σεπτεμβρίου), με τη στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές να έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει και παρατηρούνται εικόνες καταστροφής.

Στα ανατολικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη Βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόνισε ότι «το φαινόμενο αυτό είχε μεγαλύτερη ένταση από τον Daniel, αλλά μικρότερη διάρκεια. Αν έμενε περισσότερο χρονικό διάστημα, ο πυρήνας καταιγίδων –που πέρασε από τη Βόρεια Εύβοια και κατέληξε στην περιοχή της Μαγνησίας και στη συνέχεια κινήθηκε μέχρι την κεντρική Στερεά– τότε θα μιλούσαμε για μεγαλύτερο όγκο νερού.

Αποτελεί ένα φαινόμενο, που δεν το παρατηρούμε πολύ συχνά. Μία τέτοια εικόνα θα τη συναντούσαμε τον Νοέμβριο, που είναι και ο πιο επικίνδυνος μήνας για ισχυρά φαινόμενα».

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν σήμερα (28/09) έως και αργά το μεσημέρι – απόγευμα και στη συνέχεια θα υποχωρήσει. Στα δυτικά θα είναι καλύτερος ο καιρός, ενώ, στο Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Αττική μέχρι και το απόγευμα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς. Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. Ο άστατος καιρός θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, με κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

«Δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία, θα πάμε έτσι μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα θα έχουμε πιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Σχετικές ειδήσεις