ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια: Άκαρπες οι έρευνες για τον χειριστή

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια: Άκαρπες οι έρευνες για τον χειριστή
Newsbomb.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή, μετά την πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια.

Παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για τον χειριστή του ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες (28/9) στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσης του ελικοπτέρου, έφυγε στις 8:00 από τις Αφίδνες με προορισμό τη ΒΙΠΕ Βόλου. Η κακοκαιρία οδήγησε τον πιλότο να προσγειωθεί στο Μαντούδι, μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός.

Ένα από τα ερωτήματα είναι το αν στο Μαντούδι επιβιβάστηκε και άλλο πρόσωπο στο ελικόπτερο, ωστόσο, οι μέχρι τώρα αναφορές θέλουν τον χειριστή να ήταν μόνος του.

Μετά από λίγη ώρα, κι αφού υπήρξε μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, ο πιλότος απογείωσε ξανά το ελικόπτερο για να φτάσει στον τελικό προορισμό που ήταν η Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.

Αναφορές λένε ότι ενδεχομένως έκανε χαμηλή πτήση για να αποφύγει την κακοκαιρία, ενώ κάτοικοι άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο, είδαν τον ελικόπτερο να χάνεται από τον ουρανό και να πέφτει στη θάλασσα, σε σημείο όπου το βάθος φτάνει μέχρι και τα 60 μέτρα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πλωτά μέσα, όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma. Στις έρευνες συνέδραμαν και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο, μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας οι έρευνες ήταν άκαρπες.

Σήμερα (29/9), με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες θα αρχίσουν ξανά, ωστόσο, οι ελπίδες έχουν αρχίσει και εξανεμίζονται…