ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Άκαρπες οι έρευνες για τον πιλότο του ελικοπτέρου - Είναι πατέρας ενός παιδιού

Ελικόπτερο
Newsbomb.gr

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 της Πέμπτης και επέβαινε μόνο ο πιλότος, με προορισμό τη ΒΙΠΕ Βόλου.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον χειριστή του ελικοπτέρου που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι στη Βόρεια Εύβοια. Η οικογένεια του πιλότου, Μιχάλη Λάμπου, που είναι πατέρας ενός παιδιού, αγωνιά για την τύχη του.

Μάλιστα, ο ξάδερφός του μίλησε στο Star, λέγοντας: «Εύχομαι ο Μιχάλης να βγει, γιατί ήταν εξαιρετικό παιδί, ένας εξαιρετικός πιλότος. Βάσει αυτών που μου έλεγαν και οι αξιωματικοί του στρατού, γιατί είχε κάνει πολλές πτήσεις με αξιωματικούς και γνωρίζονταν μεταξύ τους».

Τα δραματικά λεπτά πριν την πτώση του ελικοπτέρου στην Εύβοια

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 της Πέμπτης και επέβαινε μόνο ο πιλότος, με προορισμό τη ΒΙΠΕ Βόλου.

Στις 8:45, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι σε ιδιωτική έκταση.

Στις 9, ο πιλότος ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί με ασφάλεια.

Στις 10:13 ξεκίνησε και πάλι την πτήση για τον προορισμό του. Λίγα λεπτά μετά χάθηκε από τα ραντάρ.

Κάτοικοι στο Αχλάδι έβλεπαν για αρκετά λεπτά πριν την πτώση το ελικόπτερο να πετά στην περιοχή και στην αρχή πίστευαν ότι έκανε κάποια έρευνα λόγω της κακοκαιρίας.

Ξαφνικά, όμως, έκανε μια απότομη κίνηση και έπεσε στη θάλασσα. Οι κάτοικοι, μετά το πρώτο σοκ, προσπάθησαν με καΐκι να φτάσουν στο σημείο για να βοηθήσουν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου πιλότου συνεχίζονται.