ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σύγκριση της κακοκαιρίας Daniel και Elias - Τεράστιες ποσότητες νερού σε Εύβοια και Θεσσαλία

Βόλος, κακοκαιρία Elias
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Πόση βροχή έπεσε από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias 

Οι κακοκαιρίες Daniel και Elias έπληξαν τη Θεσσαλία και την Εύβοια, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. Στον πίνακα του Meteo που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του.

Τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν μεγαλύτερα στη Θεσσαλία ενώ στην Εύβοια (με εξαίρεση τους σταθμούς σε Ωρεούς και Στενή) τα ύψη βροχής της κακοκαιρίας Elias ήταν μεγαλύτερα.

Η σύγκριση των κακοκαιριών στον Βόλο

Σε ό,τι αφορά τον σταθμό του Βόλου, παρά το γεγονός ότι τα αθροιστικά ύψη βροχής της κακοκαιρίας Daniel ήταν μεγαλύτερα από αυτά της κακοκαιρίας Elias, η δεύτερη εκδηλώθηκε με πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις. Έτσι το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν 159,6 χιλιοστά (05/09, 06:10-12:10) ενώ το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου της κακοκαιρίας Elias ήταν 201,6 χιλιοστά (27/09, 16:30-22:30), μεγαλύτερο επομένως κατά περίπου 26%.

Οι κάτοικοι του Βόλου έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές, αφού οι δύο κακοκαιρίες χτύπησαν την πόλη μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.