ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΚΑ: Το βίντεο με την ταλάντωση στο άνω διάζωμα που είχε προκαλέσει ανησυχία

ΟΑΚΑ: Το βίντεο με την ταλάντωση στο άνω διάζωμα που είχε προκαλέσει ανησυχία

ΟΑΚΑ: Η ταλάντωση της κερκίδας είχε προβληματίσει στέλεχος της UEFA που βρέθηκε στο γήπεδο

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Αθλητισμού από το πρόβλημα στατικότητας στα στέγαστρα «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» στο στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που διαπιστώθηκε έπειτα από σχετική μελέτη, στην οποία αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Αλλά τα προβλήματα και η ανησυχία για τις υποδομές του ΟΑΚΑ είχαν εμφανιστεί από το 2018 λόγω ενός βίντεο που είχε δει τότε το φως της δημοσιότητας.

Τον Οκτώβριο του 2018 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε την Μπάγερν Μονάχου στους ομίλους του Champions League. Στέλεχος της UEFA που βρισκόταν στο στάδιο παρατήρησε μια απίστευτη ταλάντωση στην κερκίδα των οπαδών της γερμανικής ομάδας κάθε φορά που εκείνοι χοροπηδούσαν και φώναζαν συνθήματα για την ομάδα τους.

Το στέλεχος της ομοσπονδίας απεύθυνε συγκεκριμένη ερώτηση στους ανθρώπους του ΟΑΚΑ και εκείνοι με τη σειρά του έστειλαν έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητώντας άμεσο έλεγχο στατικότητας.

Με τη σειρά της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία, να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ ανέφερε συγκεκριμένα: «Σχετικά με το ερώτημα της UEFA στην ΕΠΟ για την ταλάντωση του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, ενημερώνουμε ότι η ΓΓΑ έχει λάβει γνώση και έχει δώσει εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε ότι ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας».