ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: «Ουδέποτε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έγραψε την επιστολή», λέει ο δικηγόρος του

Γλυκά Νερά: «Ουδέποτε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έγραψε την επιστολή», λέει ο δικηγόρος του

Για την επιστολή που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο που φέρεται να αποδίδεται στον εντολέα του μίλησε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε στην τηλεόραση του Mega για την επιστολή που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο που φέρεται να αποδίδεται στον εντολέα του.

Με ομόφωνη ετυμηγορία το δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την δολοφονία της Καρολάιν επιβάλλοντάς του την ίδια ποινή με την πρωτόδικη απόφαση. Ισόβια κάθειρξης συν 11 έτη και έξι μήνες και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ζητώντας να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. 891 ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε και πάλι ομόφωνα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης μίλησε για την επιστολή που αποδίδεται στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην πεθερά του, που ανέφερε πως «είχα μπλέξει, ήταν πολλά τα λεφτά, δεν μίλησα γιατί απείλησαν για τη ζωή της Λυδίας».

«Σχετικά με την επιστολή που αναφέρατε, δεν έχω λάβει γνώση. Δεν την έχω δει ποτέ. Ήταν ένα χαρτί που ήταν ανυπόγραφο και που δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου εξόδου από τις φυλακές του Μαλανδρίνου. Που σημαίνει ότι δε μπορεί, με μία διαδικασία στην οποία να το δώσει ο ίδιος στις φυλακές. Αυτό το χαρτί ο εμφάνισε η πολιτική αγωγή. Ήταν γραμμένο στα αγγλικά. Δεν έχει γραφτεί ποτέ από τον ίδιο αυτό το χαρτί. Ανυπόγραφο και χωρίς τις τυπικές διαδικασίες χαρτί σε μεικτό ορκωτό δικαστήριο με δικαστές παρόντες δεν μπορούσε να γίνει», είπε αρχικά.

«Δεν γνωρίζω ποιος το εμφάνισε. Ο εντολέας μου μου είπε ότι δε το έγραψε αυτός. Η επιστολή αυτή δεν θα άλλαζε κάτι από την ομολογημένη πράξη της ποινής. Είναι δύσκολο δικαστήριο με μεγάλες διαστάσεις. Το περιεχόμενο της επιστολής δεν συνάδει με την θέση μας στο ακροατήριο. Ουδέποτε έφυγε αυτό το χέρι του αυτό το χαρτί. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε σε μία εκπομπή όχι στο δικαστήριο. Με τον καινούριο κώδικα θα κάνει 20 χρόνια πραγματική έκτιση», συμπλήρωσε.