ΕΛΛΑΔΑ

Φρεγάτα Κίμων: Στα γαλανόλευκα η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra (φωτο+vid)

Φρεγάτα Κίμων:  Στα γαλανόλευκα η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra (φωτο+vid)

Η πρώτη από τις τρεις φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έπεσε στο νερό, στα ναυπηγεία της Naval Group στη Γαλλία.

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη τελετή, η πρώτη από τις τρεις φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έπεσε στο νερό, στα ναυπηγεία της Naval Group στη Γαλλία.

Μετά τις πρώτες εικόνες, ήρθε η στιγμή και για το πρώτο βίντεο της φρεγάτας «Κίμων» καθώς είναι απόλυτα έτοιμη πλέον για να περάσει στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Η ιστοσελίδα Naval News έφερε στη δημοσιότητα το βίντεο με την εντυπωσιακή φρεγάτα Belh@rra να είναι ντυμένη στα γαλανόλευκα και να ετοιμάζεται για την επίσημη καθέλκυση που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το navalnews, η φρεγάτα «Κίμων» αποτελείται απλώς από το σκαρί, χωρίς οπλικά συστήματα, αλλά και χωρίς τον «πύργο» στο κέντρο του σκάφους όπου θα είναι το ραντάρ.

Η επίσημη τελετή, με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιέν Λεκορνί θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα από το 2022 έχει υπογράψει τη συμφωνία για την απόκτηση τριών φρεγατών FDI, με τη φρεγάτα «Κίμων» να είναι η πρώτη που θα παραδοθεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η πρόοδος του έργου είναι ταχύτατη. Από την υπογραφή τον Μάρτιο του 2022 έχει περάσει μόλις 1,5 χρόνος. Η σύμβαση αφορά την κατασκευή τριών φρεγατών (συν μία) και την παροχή υποστήριξης και ανταλλακτικών.

Ο «Κίμων» θα ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τους πρώτους μήνες του 2025. Θα ακολουθήσει η ένταξη του «Νέαρχου» και του «Φορμίωνα».