ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 74χρονο

Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 74χρονο

Άγιος Παντελεήμονας: Ο 74χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή

Το εισαγγελικό κατώφλι πέρασε ο 74χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε στον Άγιο Παντελεήμονα έναν 50χρονο φίλο και γείτονα του και τραυμάτισε την 45χρονη σύζυγο του, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο 74χρονος φέρεται να αποδίδει τη δολοφονική επίθεση στο αλκοόλ, αφού διασκέδαζε με το θύμα και την οικογένεια του με αφορμή τα γενέθλια ενός από τα τρία παιδιά του. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, νευρίασα, ήμουν μεθυσμένος και τον πυροβόλησα», φέρεται να υποστηρίζει ο ηλικιωμένος. Ο κατηγορούμενος και το ζευγάρι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, ενώ όταν επέστεψαν από την έξοδό τους, ο 74χρονος που είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ φέρεται να πήγε στο διαμέρισμα του ζευγαριού προκαλώντας καβγά και υποστηρίζοντας πως«δεν αισθανόταν καλά γιατί κάτι του έριξαν στο ποτό του».

Όταν ο 74χρονος χτύπησε την πόρτα των γειτόνων του, άνοιξε ο 50χρονος φίλος του με τον ηλικιωμένο να του βάζει τις φωνές και να πυροβολεί στο κεφάλι. Στη συνέχεια επιχείρησε επιτέθηκε και στη σύζυγο του φωνάζοντας ότι θα σκοτώσει και τα παιδιά.

Η γυναίκα, στην προσπάθεια της να προστατεύσει τα παιδιά της, επιχείρησε να του πάρει το όπλο με αποτέλεσμα ο 74χρονος να την τραυματίσει.