ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΚΑ - Συνεργάτης του Καλατράβα: «Αστείο το ότι χάθηκε το εγχειρίδιο, ας το ζητούσαν από εμένα»

ΟΑΚΑ - Συνεργάτης του Καλατράβα: «Αστείο το ότι χάθηκε το εγχειρίδιο, ας το ζητούσαν από εμένα»

Τι απαντά μηχανικός - συνεργάτης του Καλατράβα για το εγχειρίδιο συντήρησης του ΟΑΚΑ που σύμφωνα με αναφορές είχε χαθεί

Αποκαλυπτικός ήταν ο συνεργάτης του Σαντιάγο Καλατράβα για τα έργα συντήρησης στο ΟΑΚΑ τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν με τον απαιτούμενο τρόπο και έφεραν το «λουκέτο» στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας.

Μιλώντας στο STAR, ο πολιτικός μηχανικός Φαίδων Καρυδάκης που συμμετείχε σε μια διεθνή επιτροπή η οποία έχει αναλάβει να ελέγξει και να εγκρίνει την αρχική μελέτη Καλατράβα, χαρακτηρίζει αστείες τις αναφορές ότι χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης του ΟΑΚΑ.

Απαντώντας για το χαμένο εγχειρίδιο χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτά είναι αστεία πράγματα, μπορούσαν να το ζητήσουν από τον Καλατράβα, μπορούσαν να το ζητήσουν από οποιονδήποτε, από μένα. Εγώ το είχα»

Ενώ κάνει λόγο και για ένα μεγάλο κόστος που δεν διατέθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη συντήρησή του.

«Είδα τη φυσιολογική φθορά του χρόνου, η οποία απαιτούσε κάποια λογική συντήρηση, κάποιον λογικό έλεγχο όπως προβλέπεται. Για να γίνουν ήθελαν ειδικές τεχνικές και χρειαζόταν ένα μεγάλο κόστος που δεν είχε διατεθεί από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ

Δεν καλύπτονται από πολεοδομικούς κανονισμούς. Η στατική του επάρκεια είναι κάτι άλλο, καλύπτεται από άλλους κανονισμούς και τηρήθηκαν πλήρως», δήλωσε.