ΕΛΛΑΔΑ

Ο «κοριός του κρεβατιού» στην Ελλάδα – Πώς τους εξολοθρεύουμε

Ο «κοριός του κρεβατιού» στην Ελλάδα – Πώς τους εξολοθρεύουμε

Ανησυχία προκαλεί και στην Ελλάδα η έξαρση εμφάνισης κοριών στο Παρίσι, καθώς πέραν του ότι οι κοριοί ταξιδεύουν με τους τουρίστες, έχουν παρατηρηθεί και αρκετά κρούσματα στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

Στις αιτίες της έξαρσης εμφάνισης των κοριών σε αρκετές περιοχές στον κόσμο, στον «κοριό του κρεβατιού» που συναντάται στη χώρα μας αλλά και στις μεθόδους εξολόθρευσής του, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Ντελέζος, υγιεινολόγος, Λέκτορας υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πού οφείλεται η έξαρση εμφάνισης των κοριών

«Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε εναλλαγές των μετακινήσεων που είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με παλαιότερα. Έχουμε έναν φυσικό ανταγωνιστή των κοριών τις κατσαρίδες που τις έχουμε εξολοθρεύσει και ταυτόχρονα έχουμε και την απαγόρευση χρήσης του εντομοκτόνου DDT, λόγω της μεγάλης τοξικότητάς του» εξήγησε.

Πώς εξολοθρεύονται οι κοριοί

Στην Ελλάδα έχουμε τον «κοριό του κρεβατιού» ανέφερε και σημείωσε «Κατά κύριο λόγο είναι από τα κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα, τα σεντόνια, άρα και τα ρούχα τα οποία θα ακουμπήσουμε πριν τα βάλουμε στη βαλίτσα μας για να ταξιδέψουμε. Εκεί πρέπει να γίνει παρέμβαση. Σε ό,τι αφορά ρουχισμό βάζουμε τα πάντα σε καυτό νερό για να μειώσουμε τον πληθυσμό και να μην χρησιμοποιήσουμε χημικά».

«Στα καθίσματα του σπιτιού μπορούμε να κάνουμε κάποιο ψεκασμό με χημικά» συμπλήρωσε.