ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ 2023: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις 2.379 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ 2023: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις 2.379 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ 2023: Tο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, έχει δημοσιεύσει τρεις διαφορετικές προκηρύξεις

Στο «κόκκινο» έχει ανάψει τις μηχανές το ΑΣΕΠ προκειμένου να ολοκληρώσει, μέχρι το τέλος του έτους, όλους τους διαγωνισμούς που έχουν προγραμματιστεί για το 2022-2023 και καθυστέρησαν λόγω των εθνικών εκλογών του Μαΐου και Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, έχει δημοσιεύσει τρεις διαφορετικές προκηρύξεις, για την πλήρωση, συνολικά, 2.379 μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο.

Οι αιτήσεις στους τρεις διαγωνισμούς είτε έχουν ξεκινήσει, είτε αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Συνοπτικά, οι διαγωνισμοί που «τρέχουν» είναι οι εξής:

Προκήρυξη Φορέας

ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2023 1.843 προσλήψεις αποφοίτων ΤΕ σε όλο το Δημόσιο, από τη «δεξαμενή» επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023 500 προσλήψεις ένστολου προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία
ΥΠΕΞ 36 θέσεις στη Διπλωματική Ακαδημία
Να σημειωθεί ότι από τις παραπάνω προκηρύξεις, μόνο η 2ΓΒ/2023 απευθύνεται στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που διεξήχθη τον Μάρτιο. Στις υπόλοιπες δύο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα. Μάλιστα, στο ένστολο προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ υπάρχουν και εκατοντάδες θέσεις για απόφοιτους λυκείου.

Αναλυτικά:

ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2023

Την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου και ώρα 08:00 το πρωί, αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις στην πολυαναμένομενη 2ΓΒ/2023 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 1.843 μόνιμων θέσεων σε όλο το Δημόσιο.

Στην εν λόγω προκήρυξη, μέρος μπορούν να λάβουν μόνο οι επιτυχόντες του πανελλήνιο γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023

Εκδόθηκε σήμερα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και η προκήρυξη για 500 θέσεις ένστολου προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία. Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, για το ένστολο προσωπικό θα καλυφθούν αρχικά 500 θέσεις ως εξής:

30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας
70 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας
400 θέσεις για τον Κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr
Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση.

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη,

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να

Α) Σας φτιάξει το Μητρώο ΟΡΘΑ και ΕΓΚΥΡΑ
Β) Σας κάνει την αίτηση σε όποια προκήρυξη ενδιαφέρεστε
Διπλωματική Ακαδημία
Με απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προκηρύσσεται διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία 36 υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα, σε χώρο και ώρα που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής και θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023.

Για να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι θα πρέπει, εκτός των άλλων:

Να κατέχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελληνικού ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής. Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ, ή το ΙΤΕ για την ισοτιμία τίτλου ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) περί ισοτιμίας.
Να γνωρίζουν άριστα την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα (Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ εύκολα και από το σπίτι σας πιστοποίηση της Αγγλικής γλώσσας)

Πηγή: Proson.gr