ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Δήλωνε οδοντίατρος αλλά ήταν… οδοντοτεχνίτης - Τι καταγγέλλουν θύματά του

Ηλιούπολη: Δήλωνε οδοντίατρος αλλά ήταν… οδοντοτεχνίτης - Τι καταγγέλλουν θύματά του
Pixabay

Ηλιούπολη: Ο 50χρονος που συνελήφθη υποδεχόταν πελάτες στο χώρο του εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο

Ένας οδοντοτεχνίτης συνελήφθη στην περιοχή της Ηλιούπολης, ο οποίος δήλωνε οδοντίατρος και διατηρούσε ιατρείο όπου έκανε επεμβάσεις χωρίς να έχει καμία απολύτως γνώση της επιστήμης.

Ο συλληφθείς έκανε σφραγίσματα, τοποθετούσε γέφυρες, έβαζε εμφυτεύματα χωρίς καμία απολύτως γνώση της οδοντιατρικής επιστήμης. Ο 50χρονος μπορεί να μην είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οδοντιάτρου, λειτουργούσε όμως παράνομα αυτό το ιατρείο στην Ηλιούπολη, όπου υποδεχόταν κανονικά πελάτες για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ο 59χρονος Αλέξιος Παπαδόπουλος, θύμα του γιατρού και το πρόσωπο που κατήγγειλε τον 50χρονο αρχικά στον Οδοντιατρικό Σύλλογο και στη συνέχεια στην αστυνομία, μίλησε στο Mega. Ο 50χρονος του είχε τοποθετήσει λάθος θήκη στα δόντια δημιουργώντας επιπλοκές που θα μπορούσαν να είχαν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

«Φαινόταν ατζαμής. Του έφυγε 8 φορές από τα χέρια, κάποιες φορές έπεφτε κάτω, άλλες πάνω μου. Το βίαζε να μπει, του έλεγα πονάω πολύ και μου έλεγε μια χαρά παίρνω την ευθύνη. Μετά από λίγο έσπασε το δόντι, δημιουργήθηκαν κύστες από κάτω 10 και 15 χιλιοστών που είχαν φάει το οστό της γνάθου, πράγμα που σήμαινε ότι χρειαζόταν μεταμόσχευση οστού», δήλωσε ο ασθενής.

Ο 59χρονος, που είχε αντιληφθεί τη μεγάλη κομπίνα, κλείνει εκ νέου ραντεβού στον ψευτογιατρό χθες (10/10) το πρωί. Μαζί του έχει και έναν εκπρόσωπο από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο. Λίγα λεπτά μετά αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης φτάνουν στο ιατρείο στην οδό Λασκάρεως και του περνούν χειροπέδες.

«Δεν είχε σήμα που αναγράφεται ότι είναι νόμιμο το ιατρείο του, δεν εξέδιδε αποδείξεις, έπαιρνε τα χρήματα και υποσχόταν ότι θα δώσει μια συνολική απόδειξη με το τέλος των εργασιών. Δεν συνταγογραφούσε γιατί δεν είχε την δυνατότητα», είπε ο ασθενής.

Άλλη μία γυναίκα που μαζί με τα δύο της παιδιά που επίσης εξαπατήθηκαν από τον μαϊμού γιατρό μίλησαν επίσης στο Mega για την τρομακτική εμπειρία τους.

«Ξεκίνησε ο γιος μου με ένα σφράγισμα. Δεν είχε καθαριστεί σωστά το δόντι, με αποτέλεσμα να γίνει ζημιά μέχρι το νεύρο και οι πραγματικοί γιατροί που τον είδαν θεώρησαν ότι θα μπορούσε να είχε φτάσει στο οστό και κάναμε αγώνα μεγάλου χρονικού διαστήματος», είπε η μητέρα των παιδιών.

Ο απατεώνας γιατρός μετά την δικογραφία σε βάρος του για απάτη και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Εντοπίστηκε σε ελαιώνα στο Λασίθι μηχάνημα έργων που είχε κλαπεί από τα Χανιά

Άρτα: Απατεώνας «σήκωσε» 19.000 ευρώ από λογαριασμό με το πρόσχημα του Ρower Pass

Λαμία: Ανήλικοι άρπαξαν τραπεζική κάρτα μέσα από αυτοκίνητο κι άρχισαν τις συναλλαγές