ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός και διάσωση 47 αλλοδαπών σε Φαρμακονήσι στη Σύμη

Εντοπισμός και διάσωση 47 αλλοδαπών σε Φαρμακονήσι στη Σύμη
(αρχείου)

Αύξηση στις μεταναστευτικές ροές από τα θαλάσσια περάσματα

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 23 αλλοδαπών προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Φαρμακονησίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, στην περιοχή έσπευσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Άμεσα, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους προέβη στην περισυλλογή 23 αλλοδαπών (10 άνδρες, έξι γυναίκες, πέντε κορίτσια και δύο αγόρια), τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Επίσης, το μεσημέρι της Πέμπτης, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια νησίδας Νίμου Σύμης, 24 αλλοδαπούς (18 άνδρες, τρεις γυναίκες και τρία αγόρια).

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σύμης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.