ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αστυνομικός νόσησε με λεπτοσπείρωση λίγο μετά τη γέννα της

Λάρισα: Αστυνομικός νόσησε με λεπτοσπείρωση λίγο μετά τη γέννα της

Λάρισα: Η δραματική εμπειρία της νεαρής γυναίκας που δείχνει την επικινδυνότητα στις πλημμυρισμένες περιοχές

Ο εφιάλτης των πλημμυρών δεν θα σταματήσει για αρκετό καιρό ακόμη στις περιοχές και τα χωριά που επλήγησαν. Μία από τις συνέπειες είναι και η έξαρση ασθενειών και νοσημάτων όπως η γαστρεντερίτιδα αλλά και η λεπτοσπείρωση με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις και η περίπτωση Τρικαλινής αστυνομικού που διαμένει μόνιμα σε συνοικία της Λάρισας που πλημμύρισε.

To trikalanews.gr, συνομίλησε με τη μητέρα της νεαρής γυναίκας που βίωσε την περιπέτεια υγείας της αμέσως μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού της.

Όπως ανέφερε, η νόσος της λεπτοσπείρωσης διαπιστώθηκε αμέσως μετά τη γέννα. Τα πρώτα συμπτώματα θορύβησαν ευτυχώς μία γιατρό η οποία συνδύασε τον τόπο κατοικίας της και άμεσα προχώρησε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Η κατάληξη ήταν η γυναίκα να νοσηλευτεί επί ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και να υποβληθεί στις απαιτούμενες θεραπείες με τη ζωή της να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Ευτυχώς, ήταν από τις περιπτώσεις που ο οργανισμός άντεξε στα αλλεπάλληλα χτυπήματα της νόσου και σήμερα πλέον βρίσκεται σπίτι της και δίπλα στα παιδιά της.

Βέβαια, όπως τόνισε η μητέρα της, ακόμη βρίσκεται και θα βρίσκεται σε θεραπεία μιας και αναγκάζεται να πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό για ενδοφλέβια θεραπεία.

Το νεογνό επίσης υποβλήθηκε σε εξετάσεις με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ευτυχώς ότι δεν είχε προσβληθεί.

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και θα πρέπει συνεχώς οι τοπικές αρχές και υπηρεσίες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αλλά και να προβαίνουν σε όσες ενέργειες προβλέπονται. Το γεγονός ότι ενάμιση μήνα σχεδόν μετά τις πλημμύρες, υπάρχουν δρόμοι και γειτονιές που δεν έχουν καθαριστεί και σκουπίδια παντού, αυξάνει την επικινδυνότητα.

Διαβάστε επίσης:

Μαραθώνας: Συνελήφθη 51χρονος φυγόποινος για ληστεία που είχε διαπράξει σε βάρος γυναίκας

Συναγερμός στην Εύβοια: Δύο άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν 12χρονη μαθήτρια

Ειδική επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού: Κατασχέθηκε κινητό, φορτιστής και ποσότητα κάνναβης