ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Δασκαλάκης: Θέμα υπαρξιακό για την Ελλάδα να έχει λόγο στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης

daskalakis
ertnews.gr

Ο επικεφαλής της επιτροπής, καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο MIT, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της χώρας ενόψει των καταιγιστικών και πολυεπίπεδων εξελίξεων που αναμένεται να επιφέρει έγινε η με απόφαση του πρωθυπουργού συγκρότηση Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη ανακοινώθηκε την Πέμπτη (20/10)

Ο επικεφαλής της επιτροπής, καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο MIT, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ .

Όπως τόνισε ο κ Δασκαλάκης «η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έχει αρχίσει ήδη να ενσωματώνεται σε πολλές πτυχές της ζωής μας και να δημιουργεί ευκαιρίες για περαιτέρω χρήση. Σκοπός της Επιτροπής είναι να συμβουλεύσουμε την Πολιτεία για το ποιες ευκαιρίες προκύπτουν από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ, για το αν θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει επιτυχίες και λόγο στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, στο πεδίο της έρευνας αλλά και στο πεδίο της πραγματικής παραγωγής σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης ο κ. Δασκαλάκης ανέφερε ότι «νομίζω ότι δεν είναι θέμα αν μπορεί. Είναι θέμα υπαρξιακό για την Ελλάδα να μπορέσει, διότι αυτή η εξέλιξη θα προκύψει ούτως ή άλλως στον υπόλοιπο κόσμο η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει πίσω από αυτές τις εξελίξεις. Και είμαι αισιόδοξος διότι διαθέτουμε πολύ ικανό ανθρώπινο δυναμικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ελληνική διασπορά και δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα επιλέγαμε να μείνουμε πίσω σε αυτή την εξέλιξη».