ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Πώς έχασε τη ζωή του ο 38χρονος κάνοντας «highlining» - Βίντεο που κόβουν την ανάσα

Κρήτη: Πώς έχασε τη ζωή του ο 38χρονος κάνοντας «highlining» - Βίντεο που κόβουν την ανάσα

Κρήτη: Ο 38χρονος άφησε την τελευταία του πνοή καθώς έπεσε στο κενό ενώ περπατούσε σε τεντωμένο σχοινί

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 38χρονος άντρας το πρωί της Τρίτης ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ έκανε σχοινοβασία στην περιοχή του Αγιοφάραγγου στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Ο 38χρονος προσπάθησε να διασχίσει πάνω στο σχοινί μια απόσταση περίπου 300 μέτρων ωστόσο, άγνωστο πώς, βρέθηκε στο κενό και έπεσε από ύψος περίπου 40 μέτρων, πάνω σε βράχια, από την πλευρά της παραλίας.

Χρειάστηκε η συνδρομή του Λιμενικού για να περισυλλεγεί, και να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος έχει αναλάβει το Α.Τ. Φαιστού, ενώ διατάχθηκε νεκροψία - νεκροτομή.

Οι φίλοι του λεγόμενου extreme sport "highlining" (θεωρείται ένα από τα πέντε πιο ακραία), βρίσκονταν και την Κυριακή στα νότια της Κρήτης, είχαν δέσει από τη μία άκρη του βράχου ως την απέναντι άκρη άλλου βράχου τεντωμένα σχοινιά, στα οποία έκαναν εξάσκηση στη σχοινοβασία, στο περπάτημα σε τεντωμένο σχοινί αλλά και σε ακροβατικές κινήσεις.

To highline είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ακραίο άθλημα, ιδίως στο εξωτερικό, για τους λάτρεις της αδρεναλίνης και των σπάνιων εμπειριών.

Ωστόσο σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας, ο σχοινοβάτης ενώ βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο των 10 μέτρων, έχει ένα λουρί συνδεδεμένο με τη γραμμή στην οποία περπατάει, έτσι ώστε, σε περίπτωση πτώσης, να μην πέσει στο έδαφος.

Το τί συνέβη στην περίπτωση του 38χρονου έχει μπει στο "μικροσκόπιο" των αρμόδιων αρχών που διερευνούν τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου.