ΕΛΛΑΔΑ

Φλωρεντία: Αδέρφια από τη Λάρισα κέρδισαν το πρώτο βραβείο design στη Διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Φλωρεντία: Αδέρφια από τη Λάρισα κέρδισαν το πρώτο βραβείο design στη Διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης
Mockinbirdstudio

Ο Κωνσταντίνος και η Μαρία Χαδουλού κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία design στη Διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης και Design της Φλωρεντίας

Δύο αδέρφια από τη Λάρισα, ο Κωνσταντίνος και η Μαρία Χαδουλού κατάφεραν και κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του Design στη Διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης και Design της Φλωρεντίας (Florence Biennale).

Τα δυο αδέρφια συμμετείχαν στη Διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης και Design «I Am You. Individual and Collective Identities in Contemporary Art and Design» που έλαβε χώρα στη Φλωρεντία μετά από τιμητική πρόσκληση από τον ιδρυτή του θεσμού Pasquale Celona.

Ο Κωνσταντίνος και η Μαρία Χαδουλού, έχουν δημιουργήσει ένα πρότυπο εργαστήριο, το Mockinbird Studio όπου η βασική του δραστηριότητα είναι το Design και η ανάδειξή του μέσα από ειδικές κατασκευές.

Αναφορικά με την έκθεση που πήραν μέρος επέλεξαν να παρουσιάσουν τρία έργα συνολικά ενώ για το πρώτο βραβείο ενώ για το πρώτο βραβείο που έλαβαν αναφέρουν: «Όπως ενημερωθήκαμε κατά την αρχική προσέγγισή τους, μας ανακάλυψαν αφού εκτίμησαν την δουλειά μας μέσω της online παρουσίας μας, ενώ εκδήλωσαν την πρόθεση τους να είμαστε μέρος της επόμενης έκθεσης. Στην έκθεση συμμετείχαμε ως Designers στην κατηγορία Industrial and Produst Design, ενώ επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τρία έργα. Τα έργα αυτά ενσωματώνουν αναγνωρίσιμες τεχνικές του studio μας, οι οποίες αποτελούν πυλώνα του τρόπου που σχεδιάζουμε και μετουσιώνουμε σε προϊόντα.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι, οι κυκλικές φόρμες, τα επαναλαμβανόμενα μοτίβο, η μαρκετερί, καθώς και οι laser κοπές. Με επιρροές και έμπνευση από τα 60s και τα 70s , το Aart Deco καθώς και τις αρχές του Mid Century Modern παρουσιάσαμε ένα Bar Cabinet φτιαγμένο από Αμερικάνικη βελανιδιά, ένα μοντέρνο γραφείο σε minimal γραμμή με κρυφά συρτάρια και ένα Sideboard που διακοσμείται με γεωμετρική μαρκετερί και ορειχάλκινα στοιχεία.

Με αυτές μας τις δημιουργίες ήμασταν υποψήφιοι για το βραβείο «Leonardo da Vinci» International Award (Design) στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης ενώ αξιολογήθηκαν από διεθνούς φήμης κριτική επιτροπή. Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν εξέχουσες προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης και του design με διεθνή καταξίωση, οι οποίοι αξιολόγησαν τα έργα όλων των συμμετεχόντων τόσο στην κατηγορία της Συγχρονης Τέχνης όσο και του Design.

Στο Studio μας απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο «Leonardo da Vinci» International Award για το Design, κάτι το οποίο αποτελεί μια πολύ μεγάλη διάκριση τόσο για εμας όσο και για το ελληνικό Design σε παγκόσμια κλίμακα».

Δείτε παρακάτω μερικά από τα έργα τους