ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκαετής κάθειρξη στον 45χρονο που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του

Θεσσαλονίκη: Δεκαετής κάθειρξη στον 45χρονο που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του

Ένοχος ο κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια – Δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 45χρονο πατριό για την σεξουαλική κακοποίηση της 11χρονης κόρης της συντρόφου του, το 2019. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής κι έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Όπως αναφέρει το GRtimes.gr, η οικογένεια που ανήκε το κορίτσι ήταν προβληματική. Η μητέρα έχει αποκτήσει 5 παιδιά από τέσσερις διαφορετικούς άνδρες από τους οποίους οι τρεις βρίσκονται στη φυλακή- μαζί με τον κατηγορούμενο. Τα παιδιά ηλικίας από 8 έως 15,5 χρόνων σήμερα βρίσκονται σε ιδρύματα, καθώς έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς τους.

Την καταγγελία είχε κάνει η θεία του ενός αγοριού και νονά της ανήλικης που ενίοτε εκτελούσε χρέη κηδεμόνα. Ο αδελφός και πρώην σύντροφος της μητέρας εκτίει ποινή για υπόθεση ναρκωτικών όπως ανέφερε η ίδια στο δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη βαφτισιμιά της, η ανήλικη της αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος την κακοποίησε σεξουαλικά.

«Τα παιδιά μου είπαν ότι κυκλοφορούσε γυμνός στο σπίτι, το καλοκαίρι, γιατί ζεσταινόταν. Έβλεπαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ζευγαριού. Η μητέρα είχε παραμελημένα τα παιδιά, πήγαιναν στις λαϊκές και ζητιάνευαν, δεν πήγαιναν σχολείο. Ήταν αδιάφορη, της αφαιρέθηκε η επιμέλεια. Μπορεί να γνώριζε για τη Χ. και να έκανε πως δεν γνώριζε» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η βασική μάρτυρας κατηγορίας.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε τα εξής: «Καταδικάζω αυτές τις πράξεις. Προσπάθησα να βοηθήσω τη γυναίκα επειδή είχε τέσσερα ανήλικα παιδιά και οι δύο πατεράδες ήταν στη φυλακή. Εγώ τα μεγάλωσα, με τον καιρό τα αγάπησα. Όλη η κοινωνία ήξερε ποιος είμαι. Την βοήθησα και εκεί την πάτησα. Ίσως κάποιοι άλλοι, μεγάλοι, να έβαλαν το παιδί να πει αυτά. Κάποια πράγματα είναι στημένα. Είμαι στη φυλακή χωρίς καμία απόδειξη. Δεν μπορώ να πάρω το παιδί μου και να πάω στη Γερμανία. Μέχρι το 2015 ήμασταν μαζί με τη γυναίκα αλλά μετά χωρίσαμε. Ζητάω την επιείκεια σας. Να δώσετε δικαιοσύνη, σ’ αυτό το μαρτύριο που τραβάω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι αβάσταχτο. Κάποιοι κατέστρεψαν τα όνειρα μου. Το δίκαιο ζητάω».

Ακόμη κατηγόρησε την πρώτη μάρτυρα ότι υπέβαλε στη μικρή τι να πει επειδή δεν τον συμπαθούσε.

Διαβάστε επίσης:

28η Οκτωβρίου: Η απίθανη δοκιμαστική πτήση του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό και Τραμ - Ποιοι σταθμοί θα μείνουν κλειστοί

Θεσσαλονίκη: Καθαρίστριες έκλεβαν εμπορεύματα από καταστήματα – Καταδικάστηκαν σε 5ετή κάθειρξη