ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Ασουμανάκη: Μία Κρητικιά στις 15 ομορφότερες γυναίκες του κόσμου

Ζωή Ασουμανάκη: Μία Κρητικιά στις 15 ομορφότερες γυναίκες του κόσμου
Instagram

Η 21χρονη Ζωή Ασουμανάκη από την Κρήτη συμμετείχε στον διαγωνισμό «Miss International» στο Τόκιο 

Στις 15 ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, όπως αναδείχθηκαν στον διαγωνισμό «Miss International», που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας, βρέθηκε η νεαρή Ζωή Ασουμανάκη.

Η 21χρονη που κατάγεται από το Ρέθυμνο έχει κατακτήσει τον τίτλο «Μις Κρήτη» το 2021 και κατάφερε να βρεθεί στην κορυφαία 15άδα του κόσμου, ενώ μάλιστα ήταν η πρώτη Ευρωπαία που βρέθηκε σε αυτήν.

Η Ζωή, που έχει σπουδάσει διαιτολογία φέτος είχε τον τίτλο της «βασίλισσας του καρναβαλιού» στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, ενώ στο παρελθόν, σε συνέντευξη που έδωσε δήλωνε πως η πορεία της στο μόντελινγκ ξεκίνησε με τα καλλιστεία «Μις Κρήτη» το 2021, ενώ το 2022 στέφθηκε Μις Ελλάς.

Η Ζωή Ασουμανάκη εμφανίστηκε στη σκηνή του διαγωνισμού στο Τόκυο με την παραδοσιακή Σφακιανή φορεσιά εκπροσωπώντας την ιδιαίτερη πατρίδα της, με τη φούστα και το γιλέκο να είναι κεντημένα στο χέρι από τη σχεδιάστρια Εύα Βαμβουκά.

Σε συνέντευξή της λίγο πριν τη συμμετοχή της, δήλωσε: «Ως πρέσβειρα της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Κρήτης, με υπερηφάνεια θα προωθήσω και θα μοιραστώ όλη τη πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μου».

Ο διαγωνισμός «Miss International» στοχεύει κυρίως, στην προώθηση της διαφορετικότητας των πολιτισμών, ενώ προτρέπει τις υποψήφιες να προβάλλουν τα χαρακτηριστικά της κουλτούρας τους.

Νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ανακηρύχθηκε η Miss Venezuela, Άντρεα Ρούμπιο, ενώ την τετράδα συμπλήρωσαν η Miss Colombia, Σοφία Όσιο Λούνα, η Miss Peru, Καμίλα Ντίαζ Ντανέρι Daneri και η Miss Philippines, Νικόλ Μπορομέο.