ΕΛΛΑΔΑ

Τους χτυπήσαν με λοστό για να αρπάξουν κινητό: Βίντεο ντοκουμέντο για την εγκληματικότητα ανηλίκων

listia
MEGA

Ένα ακόμη περιστατικό βίας και επιθετικότητας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Κηφισιά.

H εγκληματικότητα μεταξύ ανηλίκων μαστίζει πλέον την κοινωνία μας γιατί πρόκειται για ένα διάχυτο φαινόμενο.

Ένα ακόμη περιστατικό βίας και επιθετικότητας σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Κηφισιά.

Σε γνωστό social media ένας 17χρονος είχε αναρτήσει ότι πουλάει το κινητό τηλέφωνο του.

Όταν ένα άτομο έδειξε ενδιαφέρον να το αγοράσει, κανόνισαν μία συνάντηση για τη συναλλαγή.

Ο 17χρονος ιδιοκτήτης του κινητού μετέβη με τον φίλο του στο σημείο συνάντησης, όπου ανέμενε ο 18χρονος. Αρχικά δήλωσε ότι πρόκειται να αγοράσει το τηλέφωνο και στη συνέχεια τους οδήγησε με προφάσεις σε παρακείμενο δρόμο, όπου όμως εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα.

Οι δράστες, προκειμένου να αφαιρέσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τη συσκευή, ψέκασαν με σπρέι τους παθόντες και επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας και σιδερένιου λοστού.

Ο 18χρονος που έκλεψε το κινητό συνελήφθη καθώς και ο ίδιος φρόντισε να… ανεβάσει στο διαδίκτυο αγγελία για να πουλήσει το κλεμμένο κινητό. Ο νεαρός δεν φαίνεται να είχε ποινικό παρελθόν, ενώ πάνω του βρέθηκε κατά τον έλεγχο, μικροποσότητα κάνναβης.

Βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA δείχνει την επίθεση σε δύο ανήλικους έξω από το σταθμό της Κηφισιάς, από τρία μέλη συμμορίας με σκοπό να κλέψουν κινητό τηλέφωνο.

Φαίνεται να χτυπούν τον ανήλικο με λοστό, άτομα της ιδίας περίπου ηλικίας με σκοπό να αρπάξουν το κινητό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης δίνει στοιχεία για το περιστατικό και περιγράφει τι ακριβώς έγινε. Όπως είπε το περιστατικό έγινε στον σταθμό του ηλεκτρικού Κηφισιάς ένα πολυσύχναστο και κεντρικό σημείο, χωρίς να ενδιαφέρει τους δράστες αν φανούν τα προσωπά τους από κάμερες ασφαλείας που είναι γνωστό ότι υπάρχουν στο σημείο, ούτε τους ενδιέφεραν οι περαστικοί.