ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο, στη Θεσσαλονίκη. 13 συλλήψεις.  Με τσεκούρια και τέιζερ χτυπούσαν τον 35χρονο.

«Βροχή» από βόμβες μολότοφ βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε μία ομάδα περίπου 30 ατόμων εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκης, με τους αστυνομικούς να απαντούν και δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 20 κουκουλοφόροι κινήθηκαν προς τη συμβολή των οδών Κασσάνδρου και Αποστόλου Παύλου, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη 13 ατόμων και κατέσχεσαν 12 κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, πυροσβεστήρα, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι 13 συλληφθέντες - μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες - είναι ηλικίας 16 έως 37 ετών, οπαδοί των δύο ομάδων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει, κατά περίπτωση, τις εξής πράξεις: παράβαση του Αθλητικού Νόμου, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων (αντίσταση), παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπολοίπων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της άγριας επίθεσης με οπαδικά κίνητρα χρησιμοποίησαν τσεκούρια και τέιζερ.