ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα συντρίμμια από τα βαγόνια παραμένουν εκτεθειμένα σε… χωράφι – Βίντεο

Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα συντρίμμια από τα βαγόνια παραμένουν εκτεθειμένα σε… χωράφι – Βίντεο
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Αποκαρδιωτικές εικόνες αντίκρισαν συγγενείς θυμάτων αλλά και τραυματίες από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Οι μνήμες από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, από την οποία σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, παραμένουν νωπές. Οκτώ μήνες μετά το δυστύχημα και συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα, τραυματίες αλλά και συγγενείς θυμάτων βρέθηκαν για πρώτη φορά στο σημείο.

Στη θέση Κουλούρι, κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, «στήθηκε» μερικά εικοσιτετράωρα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα ένα… άτυπο επιχειρησιακό κέντρο – τόπος συγκέντρωσης των διαλυμένων βαγονιών.

Φόβος, οδύνη και οργή, τόσο για εκείνους που αναβίωσαν τον εφιάλτη, όσο και τα αγαπημένα πρόσωπα ανθρώπων που χάθηκαν. Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας είναι αποκαρδιωτικές, με συντρίμμια από τα βαγόνια να βρίσκονται παρατημένα σε ένα χωράφι, μέχρι και σήμερα.

«Αρρώστησα από τον πόνο και την οργή, έκανα τρεις φορές εμετό μόλις ξύπνησα»

«Ήταν μία τρομακτική αναβίωση για εμένα, να βρεθώ πάλι στα καμένα τρένα και αυτήν τη φορά, να ουρλιάζουν μητέρες των θυμάτων. Αρρώστησα κυριολεκτικά από τον πόνο και την οργή, έκανα τρεις φορές εμετό μόλις ξύπνησα. Όμως, η κατάσταση γενικότερα στον χώρο, είναι αποκαρδιωτική:

Έχουν μεταφέρει όλα τα στοιχεία σε ένα χωράφι που μοιάζει με σκουπιδότοπο, χωρίς στέγαστρο, στο έλεος των άγριων ζώων, των εντόμων (είχε πολλές μύγες) και των καιρικών συνθηκών (δίπλα είναι ακόμα πλημμυρισμένα. Μέχρι και καινούργια σκουπίδια βρήκαμε μέσα στα βαγόνια», ανέφερε η Ευδοκία Τσαγκλή, νεαρή που βίωσε τον εφιάλτη των Τεμπών, μιλώντας στο thesstoday.gr.

Κατά την ίδια, το κράτος χρηματοδότησε με 650.000 ευρώ από την τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων, ώστε να φυλαχθεί ο συγκεκριμένος τόπος, καταγγέλλοντας, επίσης, ότι ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση… αγνοεί ακόμη και το πού βρίσκεται στον χάρτη.

«Εμείς τα πληρώσαμε, μόνο για τη μεταφορά τους, σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα! Δεν σεβάστηκαν τίποτα! Ο ανακριτής δεν έχει πάει να τα δει ακόμα, πράγμα παράνομο καθώς κατά τα άρθρα 239,251 του κώδικα ποινικής δικονομίας οφείλει και να επισκεφθεί αλλά και να φυλάξει επαρκώς τα στοιχεία.

Σαν να μην φτάνουν αυτά, τα έστειλαν σε χώρο του ΟΣΕ όταν υπεύθυνοί του είναι κατηγορούμενοι. Για ποιον λόγο έγιναν όλα αυτά; Μήπως για να μην μάθουμε ποτέ τι δημιούργησε την έκρηξη και τη φωτιά που οδήγησε στον θάνατο τα μισά θύματα; Το κράτος υποτιμά τα συναισθήματά μας», διερωτήθηκε.

Η Ευδοκία Τσαγκλή ζήτησε να τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι. «Τόσον καιρό είναι έξω άνθρωποι (εκτός από τους πολιτικούς, νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρειών και η Πρόεδρος της ΡΑΣ) που θα έπρεπε να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, αλλά παραμένουν ελεύθεροι να αλλοιώσουν στοιχεία και να υποβαθμίσουν τα ποινικά αδικήματα;

Το διανοείστε; Κοντεύω να τρελαθώ με όσα ζούμε», σημείωσε, και υπογράμμισε ότι: «Ύστερα από όλα όσα έγιναν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα κράτος που όχι απλώς δεν βοηθάει, αλλά υποτιμά τα συναισθήματά μας, τη λογική αλλά και την ίδια την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Σχετικές ειδήσεις