ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία: Φόβοι για πλημμύρες το Σάββατο - Τι θα γίνει στην Αττική

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία: Φόβοι για πλημμύρες το Σάββατο - Τι θα γίνει στην Αττική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σάββατο, με την κακοκαιρία να σαρώνει όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα

Μεταβολή του καιρού σημειώνεται από το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου με το Σάββατο να αποτελεί την πιο δύσκολη μέρα με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα. Οι μετεωρολόγοι κρούουν το καμπανάκι κινδύνου ενώ ο κρατικός μηχανισμός τίθεται σε ετοιμότητα, όπως έκανε γνωστό και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ελλάδα και όπως τόνισε πρόκειται για ισχυρά φαινόμενα μιας ημέρας που θα περάσουν από όλη τη χώρα εκτός από την Κρήτη. Ας δούμε όμως αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από αύριο Πέμπτη 2 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου που τα φαινόμενα θα εξασθενούν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο «αύριο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σχετικά υψηλές από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου, πέντε βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αύριο θα σημειωθούν λίγες βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν λίγες καταιγίδες».

Όσον αφορά την Αττική ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι ο καιρός αύριο Πέμπτη 2/10 θα είναι ζεστός με λίγα σύννεφα.

Το βράδυ της Παρασκευής ξεκινάει η επιδείνωση του καιρού

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο θα υπάρχουν κάποιες αραιές νεφώσεις και νοτιάδες με υψηλές θερμοκρασίες. Τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού από το βόρειο Ιόνιο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο με κακοκαιρία εξπρές

Η κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα θα είναι εξπρές και θα διαρκέσει μόνο μια ημέρα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος:

«Η κακοκαιρία θα είναι μιας ημέρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Τα περισσότερα φαινόμενα εκεί θα είναι πιο έντονα. Μέσα στην ημέρα το σύστημα θα διασχίσει όλη τη χώρα με εξαίρεση την Κρήτη και το βράδυ του Σαββάτου θα επηρεάσει τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο με ισχυρές καταιγίδες»

Από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί και η Αττική χωρίς τα φαινόμενα να είναι τόσο έντονα. Συγκεκριμένα θα υπάρχει πρόσκαιρη βροχή και όχι κάτι σημαντικό από το μεσημέρι ή απόγευμα του Σαββάτου.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ενώ θα σημειωθούν θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο.

Τέλος όσον αφορά την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα και θα σημειωθούν μόνο λίγες βροχές στη δυτική Ελλάδα.

Ο κύριος Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι μέχρι την επόμενη Πέμπτη δεν φαίνεται να έρχεται κάποιο άλλο σύστημα κακοκαιρίας.

Δείτε LIVE την πορεία των καιρικών φαινομένων: