ΕΛΛΑΔΑ

Εφετείο Αθηνών: Ξαφνικά ακούσαμε «πέφτει» - Πώς έγινε το ατύχημα με τα ράφια που κατέρρευσαν

Εφετείο Αθηνών: Ξαφνικά ακούσαμε «πέφτει»  - Πώς έγινε το ατύχημα με τα ράφια που κατέρρευσαν

«Μπορούσα να είχα πάθει χειρότερα» - Αδιανότητο περιστατικό στο Εφετείο καθώς μεταλλικά ράφια με πολλές δικογραφίες καταπλάκωσαν δύο άτομα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου, στο Εφετείο Αθηνών όταν ξαφνικά κατέρρευσαν ράφια με ογκώδεις βιβλιογραφίες και καταπλάκωσαν έναν δικαστικό υπάλληλο και έναν υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας, τραυματίζοντας τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον Alpha, ένας εκ των τραυματιών, όλα έγιναν ξαφνικά και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα:

«Φορτώσαμε κάποια αρχεία και τα πήγαμε από την Εισαγγελία στο Εφετείο. Μπήκαν μέσα τα παιδιά και βάζανε τις δικογραφίες στο χώρο. Στον τελευταία φοριαμό, ξεκίνησε ένας υπάλληλος να βάζει καμιά δεκαριά φακέλους. Ακούσαμε «πέφτει». Εγώ ήμουν στο τέλος του διαδρόμου. Ο τελευταίος φοριαμός έπεσε πάνω μου και με χτύπησε στην πλάτη. Ο άλλος ο υπάλληλος φώναζε ''το πόδι μου''. Άκουσαν τις φωνές μας και μας απεγκλώβισαν. Τα πόδια μου έχουν εκδορές. Μπορούσα να είχα πάθει χειρότερα αν ήμουν πιο μέσα», ανέφερε μεταξύ άλλων για το αδιανόητο συμβάν.

Ο ΣΔΥΑ καταγγέλει με ανακοίνωσή του το περιστατικό, σημειώνοντας ότι «Το μέγεθος της επικινδυνότητας του συμβάντος αποδεικνύεται απ’ το γεγονός ότι για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η βοήθεια – παρέμβαση πολιτών και συναδέλφων που βρίσκονταν στον χώρο. Κοινώς, από καθαρή τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα! Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δυο εργαζόμενους και τους ευχόμαστε περαστικά».

«Για πόσο ακόμα θα στηριζόμαστε στην τύχη; Λίγες μέρες πριν, στις 23/10/2023 – κατά τυχαίο τρόπο, λόγω πτώσης τμήματος της ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας – αποκαλύφθηκε μια ρωγμή στο κτήριο 2. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μαζί με συναδέλφους του Τμήματος Προμηθειών και μηχανικός που βρισκόταν στο χώρο του Πρωτοδικείου για την εκτέλεση άλλου έργου. Ο μηχανικός βλέποντας τη ρωγμή ανέφερε: “Πρέπει να το δει στατικός”» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.