ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη καταγγελία: «Πέθαναν» ηλικιωμένη, δεν μπορεί να πάρει φάρμακα και της έκοψαν τη σύνταξη

Απίστευτη καταγγελία: «Πέθαναν» ηλικιωμένη, δεν μπορεί να πάρει φάρμακα και της έκοψαν τη σύνταξη

Μία απίστευτη καταγγελία από πολίτη, η οποία βρίσκεται εν ζωή, αλλά το σύστημα του ΕΦΚΑ την… έχει για νεκρή!

Μία… σημαντική καταγγελία υπήρξε σήμερα το πρωί (02/11) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από πολίτη, του οποίου η μητέρα είναι εν ζωή, αλλά στον ΕΦΚΑ είναι περασμένη ως… νεκρή!

Όλα άρχισαν τον Ιούλιο του 2023, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα πήγε σε ιατρό για να εξυπηρετηθεί και να λάβει φάρμακα, όμως, συνέβη το απίστευτο. Ύστερα από αναζήτηση στο σύστημα με τα στοιχεία της, έβγαινε πεθαμένη, όπως καταγγέλλει ο γιος της γυναίκας.

«Τής έκοψαν τη σύνταξη και δε μπορεί να επισκεφθεί ιατρό. Αυτό έχει προκύψει από μία αλλοδαπή γυναίκα, της οποίας δε γνωρίζω το όνομα, η οποία είχε ψεύτικο διαβατήριο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ της μητέρας μου. Τής έδωσαν τον ΑΜΚΑ που αντιστοιχεί της μητέρας μου, την οποία είχαν για πεθαμένη», ανέφερε αρχικά.

«Φρίκαραν τα άτομα εκεί και πήραν ένα τηλέφωνο και έλεγαν “έχω τη γυναίκα μπροστά μου, είναι ολοζώντανη και να είναι πάντα καλά”», προσέθεσε, προκαλώντας έκπληξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης, τοποθετήθηκε για το γεγονός, τονίζοντας ότι «στο μητρώο υπήρξε εκ παραδρομής ένας θάνατος στις 24/07/2023, φυσικά σε λάθος ΑΜΚΑ» και δίδοντας την εξήγηση με το παράδοξο που συνέβη.

«Πέθανε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο και το ίδιο όνομα πατρός με την καταγγέλλουσα και απλώς, μερικά διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ», αποσαφήνισε.

«Το θέμα της ασφαλιστικής ικανότητας αποκαταστάθηκε από χθες. Σε κάθε περίπτωση, το λάθος και η υπαιτιότητα δεν είναι του ΕΦΚΑ. Η γυναίκα θα λάβει τις συντάξεις που έχασε», γνωστοποίησε ολοκληρώνοντας.

Σχετικές ειδήσεις